Причината е не името Няма такава държава, а използването на

...
Причината е не името Няма такава държава, а използването на
Коментари Харесай

Съдът не регистрира партията на Слави

Причината е не името " Няма такава страна ", а потреблението на националния трибагреник в логото
Софийски градски съд не записва партията на Слави Трифонов. Причината обаче е не както всичко разясниха авансово името на политическата групировка „ Няма такава страна “, а потреблението на националния трибагреник в логото й.

„ Използване на знамето в признака на партията е налице освен когато има цялостна еднаквост в двата знака, само че и когато внушението е задоволително мощно, че да сътвори опция жителите да свържат признака със знамето на Републиката. Според правосъдния състав показаното графично изображение освен не разколебава, а ускорява образувания нагоре извод, че „ интегрираните цветове бяло, зелено, алено “ биха могли да внушават за потребление на знамето на Републиката ”, показва правосъдният състав с ръководител арбитър Татяна Костадинова.

Тълкувано е и самото име на партията: „ Изразът няма такава/няма такъв… ” би могъл да е противоположен на положителните нрави, единствено когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а положението на страната, изразът се явява по-скоро оценка, а не засегнатост ”.

Решението може да се апелира пред Върховен касационен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР