Причината да избера този конфликт е, защото това е сблъсъкът

...
Причината да избера този конфликт е, защото това е сблъсъкът
Коментари Харесай

„Османо-хабсбургските войни “: Анализ на един от най-мащабните конфликти в историята

Причината да избера този спор е, тъй като това е конфликтът на двете най-големи династии в европейската история през така наречен Ново време. От техния спор се ражда политическият ред в Югоизточна Европа и на процедура предопределя ориста на Балканите, такива каквито ги познаваме през днешния ден.

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ исторкът Александър Стоянов, който изследва една от най-мащабните борби в историята на Европа в новата си книга „ Османо-Хабсбургските войни (1500-1792 г.) “.

„ Предишните ми две книги бяха отдадени на проблемите на Османските войни през интервала им на напредък през XV, XVI и XVII век. След като разгледах руско-турските войни в предходната си книга, взех решение че в този момент ще прегледам и тези, с цел да се затоври кръгът “, стимулира историкът решението си да напише книгата.
 Aleksandar Stoyanov Kniga Osmano Habsburgski Voini Ciela Премиерта на „ Османо-хабсбургските войни (1500 – 1792 г.) “ от Александър Стоянов ще се състои на 19 януари, четвъртък, в Американ Корнър София.
Изворите и историографията, употребени за книгата, са на 14 разнообразни езика – от гръцки и турски, през френски, немски, италиански, латински, румънски, съветски, сръбски, хърватски и други, тъй че да се получи цялостна картина и да има баланс на гледните точки, уточни историкът.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР