Причината – първите сто дни на правителствотоДо вчера силно миришеше

...
Причината – първите сто дни на правителствотоДо вчера силно миришеше
Коментари Харесай

Веселинов за ареста на Борисов: Театрални етюди в гьобелсов стил

Причината – първите 100 дни на държавното управление
До през вчерашния ден мощно миришеше на избори. Арестите на Борисов и компания заглушиха даже канонадата в Украйна. Естествено всички, които обичат Бойко, го оповестиха за страдалец. Всички, които го ненавиждат – че му е малко и би трябвало да лежи доживот. А малцината, които се пробваха да приказват с правни термини и процедури, или не бяха чути, или бяха оповестени за нечии мекерета. Но това е предстоящо в разграниченото ни и озверяло общество. То желае правдивост, а не право.

Такъв коментар направи във „ Facebook “ съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Арест на опозиционен водач, без да си се напънал да събереш основни доказателства за закононарушенията му, обаче звучеше като начало на предизборна акция. Оказа се друго… Разбрах го през вчерашния ден от новините: пустите 100 дни на държавното управление били повода и обстоятелството, че няма какво да отчетат за тях, продължава Веселинов.

„ Промяната идва постепенно ” – показа горестно Киро, само че виждате, че няма недосегаеми. Всъщност той искаше да подсети за какво е министър председател – тъй като има неприятни, а архилошите са Бойко и основният прокурор. Даже, когато „ ние хващаме неприятните, то другите неприятни ги пущат ”, по тази причина боксуваме… Това беше смисълът на минисериала от последните дни, проучва съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и написа още:

Жалко! Защото в действителност не би трябвало да има недосегаеми, само че те би трябвало да бъдат задържани, откакто са събрани нужните доказателства, а не откакто бъдат посочени от премиера. Впрочем жанрът „ битка с недосегаемите ” бе главен претекст на кабинета Борисов 1, а Цветанов – основен воин. Явно „ Промяната ” продължава да преписва от него.

Като правист обаче Искрен Веселинов го гложди въпросът за какво за изнудване ги прибраха тези хора, а не за корупция? Ако имаме вяра на Киро и Министерство на вътрешните работи: имали са власт, възползвали са се от нея и са прибрали богатства, които не им се поставят. Вместо това министър председателят ги упрекна в изнудване – сиреч те принудително са предиздвикали Черепа да нарушава закона и да крие налози от бюджета. Той завалията едвам издържал по този начин 5-6 години и избягал в Дубай да търси правдивост. За Киро битката с корупцията ли е на първи проект или отбраната на беглеца-милиардер, пита риторично той.

След като научихме за тези 60 милиона от Автомагистрала „ Хемус “, съм надалеч от мисълта, че няма същински схеми за откриване. И висши политици за арестуване. Обидно ми е обаче, че вместо да прави политики държавното управление ни разиграва театрални етюди в гьобелсов жанр. Не е толкоз тъп народа ни, Киро, пък и номерът се изтърка, приключва Веселинов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР