Приблизително 61 000 биометрични сейфа за оръжие, продадени в цялата

...
Приблизително 61 000 биометрични сейфа за оръжие, продадени в цялата
Коментари Харесай

Fortress изтегля 61 000 биометрични сейфа за оръжие след смъртта на 12-годишно дете

Приблизително 61 000 биометрични сейфа за оръжие, продадени в цялата страна, се изтеглят след гибелта на 12-годишно момче, Fortress Safe и Комисията за потребителски артикули на Съединени американски щати оповестено в четвъртък.

Изтегленият сейф съставлява сериозна заплаха за сигурността и риск от гибел заради програмна функционалност, която може да разреши на неоторизирани консуматори, в това число деца, достъп до сейфа и неговото евентуално смъртоносно наличие, в това число огнестрелни оръжия, съгласно основаната в Нейпървил, Илинойс компания и регулаторна организация.

CPSC означи скорошно правосъдно дело, в което се твърди, че 12-годишно момче е умряло от огнестрелно оръжие, взето от един от сейфовете. Освен това организацията цитира 39 случая на притежатели на сейфове, които оповестяват, че продуктът е бил наличен посредством несдвоени пръстови отпечатъци.

Произведени в Китай, изтеглените сейфове се продават в търговци на дребно в цялата страна, в това число Bass Pro Shops, Cabela's, Dick's Sporting Goods, Gander, Lowe's, Optics Planet, Rural King, Scheel's и Sportsman's Guide, както и онлайн на eBay и Amazon от януари 2019 година до октомври 2023 година за сред $44 и $290.

тук или тук. Потребителите, които изпитват проблеми с компенсацията за евакуиране, могат да попълнят формуляр за недоволство в CPSC тук.

Изземването идва, защото от ден на ден младежи умират от пукотевица. Изследователи от Мичиганския университет оповестиха през 2020 година, че огнестрелните оръжия са изпреварили автомобилните произшествия като съществена причина за гибел измежду американски деца и юноши за първи път от 60 години на събиране на цифри.

Въз основа на данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, откривателите откриха рекордните 45 222 души, починали в Съединени американски щати от пострадвания, свързани с огнестрелно оръжие през 2020 година, като 10 186, или 22,5%, са на възраст от 1 до 19 години.

Броят на смъртните случаи се усилва през последните години, само че набъбна по време на пандемията, като продажбите на оръжия са се нараснали с 64% през 2020 година по отношение на миналата година, а смъртните случаи от неумишлена пукотевица от деца през 2020 година са скочили с съвсем една трета, съгласно до Everytown.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР