Прибират се нашенците от Южна Африка.Българите, които се очаква да

...
Прибират се нашенците от Южна Африка.Българите, които се очаква да
Коментари Харесай

РЗИ- Русе: Българите от ЮАР ще бъдат поставени под карантина у нас

Прибират се нашенците от Южна Африка.

Българите, които се чака да се завърнат у нас през днешния ден от Република Южна Африка, ще бъдат сложени под карантина. Това заяви изпълняващият длъжността шеф на Регионалната здравна ревизия в Русе доктор Искра Генева, представена от Българска телеграфна агенция.
Тя изясни, че когато дойдат на граничния пункт " Дунав мост " от Букурещ, всички ще бъдат изследвани с бързи антигенни проби. 

Дори и резултатът да е негативен, всеки от тях ще бъде подложен за 10 дни под карантина.

" След като изтече този интервал, сред десетия и дванадесетия ден те ще би трябвало да си създадат и PCR-тест. Ако резултатът е негативен, ще бъдат освободени от карантината ", изясни доктор Генева. 

Тя уточни, че в случай че някой от сънародниците ни даде позитивен резултат на граничния пункт, ще бъде подложен под 14-дневна карантина. 

Българите са изхвърчали с румънски евакуационен полет в 3 ч. на 30 ноември от интернационалното летище на Йоханесбург и ще пътуват до Букурещ. Българското посолство в румънската столица е основало нужната организация за посрещането на сънародниците ни и извозването им до Русе.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР