При засилен интерес от страна на бизнеса се проведе черноморска

...
При засилен интерес от страна на бизнеса се проведе черноморска
Коментари Харесай

Над 70 фирми взеха участие в дигитална конференция, организирана от ИАНМСП


При засилен интерес от страна на бизнеса се организира черноморска конференция „ Дигиталният свят – през днешния ден и на следващия ден “. Форумът през днешния ден (10.06.2019г., понеделник) беше проведен от Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия в подтекста на председателството на България на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) – най-представителната и институционално развита организация в Черноморския район. Над 70 български компании взеха присъединяване в събитието, насочващо публичното внимание към цифровизацията и нейната роля за повишение на продуктивността и конкурентоспособността на предприятията.

Участниците се сплотиха към изказванието, че качеството на фрагментите е от основно значение за процеса на цифровизация. „ Кадрите ще стават все по-малко,все по-трудни за намиране и за задържане “, акцентира господин Петър Коцев от ТехноЛогика ЕАД. Той приказва за ролята на страната в процеса по асортимент на „ значими за предприятията специалности “ и образованието на експерти. „ България може да стане водач в дигитализацията, в случай че с изключение на на подготовката на фрагменти, акцентира и на колективността. Говоря за взаимната подготовка на планове от страна на няколко компании, с които да излезем на световния пазар. “ Tова заключи въз основа на опита си господин Анастас Шопов от ERP.BG. Г-н Тону Лелумес от IMECC Ltd показа визията си, че в случай че България желае да стане водеща в региона на софтуерния прогрес, „ би трябвало да заложи на скоростта и качеството на Интернет. “

Въвеждането на модерни способи и софтуерни нововъведения в индустриалния развой е от предпочитано значение за предприятията и цялата стопанска система, стана ясно по време на панелните полемики. Посочена беше и потребността от ефикасна държавна политика за софтуерното развиване на предприятията.

„ До седмици стартираме набирането на планове за научно развойната и иновационната активност, които страната да поддържа. Стартът на Десетата сесия на националния иновационен фонд на процедура значи, че страната мисли за софтуерното развиване на бизнеса от години. До момента над 450 плана са били финансирани с общо 55 млн. лева “ Това сподели по време на откриването на форума доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. „ Искам да подчертая и интензивността на бизнеса, що се отнася до имплементирането на нови технологии. Още не сме стартирали кандидатстването по ваучерната скица за даване на услуги за осведомителни и информационни технологии на микро, дребни и междинни предприятия, а към този момент имаме по няколко запитвания на седмица . “ Одобрените бенефициенти ще могат да употребяват средствата за основаване на уеб страници, повишение на кибер сигурността, цифров маркетинг. „ И това са единствено част от опциите “, акцентира още доктор Бойко Таков.

Руси Иванов, общоприет шеф на Генерална дирекция „ Европейски въпроси “ при Министерството на външните работи на Република България, също приветства участниците. „ Под мотото „ Море от благоприятни условия “, главната цел на продължаващото българско председателство на ОЧИС е да изследва, дружно с останалите държави-членки, капацитета за разширение и задълбочаване на районното съдействие в региона на Черно море, в подтекста на съответен отговор на актуалните провокации. В този аспект, промотирането на устойчивото развиване, в това число и при МСП, заема справедливо значимо място. “

В конференцията присъединяване взеха панелисти от софтуерни компании, Българска асоциация по киберсигурност, Българска асоциация на сертифицираните етични хакери, Държавна организация „ Електронно ръководство “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР