При закрити врата Висшият прокурорски съвет продължи изслушванията по случая

...
При закрити врата Висшият прокурорски съвет продължи изслушванията по случая
Коментари Харесай

48 свидетели са били разпитани по случая Нотариуса

При закрити врата Висшият прокурорски съвет продължи чуванията по случая " Мартин Божанов " с въпроси към петимата наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура, съобщи БНР.

Изслушването продължи към час, а по-късно прокурорите отхвърлиха да приказват и напуснаха постройката през странични входове.

От последвало прессъобщение стана ясно, че кадровиците са чули от Йордан Петров, Светослав Милушев, Пламен Иванов, Деян Захариев и Мария Кабалакова, че по групата на Нотариуса се работи интензивно.

Разпитани са 48 очевидци, приобщени са писмени доказателства, осъществени са претърсвания и изземвания на адреси, свързани с Божанов, и са назначени експертизи, резултатите, от които не са подготвени.

Висшият прокурорски съвет не е установил нарушаване на правилото на инцидентния асортимент при определянето на наблюдаващите прокурори, които ритмично изпълнявали законовите си отговорности.

Според източници на Българска национална телевизия следствието досега е открило, че Божанов е построил скица, с която е могъл да въздейства върху негови имотни каузи посредством отводи на правосъдния състав, в случай че те не са развивали в негова изгода. По неофициална информация се ревизират данни дали групата на Божанов не се е занимавала и с пране на пари.

Също по този начин прокурорската гилдия отхвърли да в профил краткотрайно от служба прокурора от СРП Константин Сулев. Той е упрекнат в длъжностно закононарушение, обвързвано с следствие против Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото. Мотивите на кадровиците за отхвърли не станаха ясни.

Миналата седмица във Висш съдебен съвет беше изслушан някогашният основен прокурор Сотир Цацаров. Той отхвърли връзки с Божанов и попита бил ли е убитият брокер в правосъдната система помощник на службите за сигурност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР