При втори мандат Доналд Тръмп вероятно ще назначи лоялни хора

...
При втори мандат Доналд Тръмп вероятно ще назначи лоялни хора
Коментари Харесай

Reuters: Тръмп ще назначи подставени лица, които да променят политиката на САЩ по отношение на Украйна, Китай и НАТО

При втори мандат Доналд Тръмп евентуално ще назначи лоялни хора на основни позиции в Пентагона, Държавния департамент и Централно разузнавателно управление на САЩ, които ще бъдат предани главно на него, което ще му разреши по-голяма независимост, в сравнение с по време на първото му президентство, с цел да организира изолационистки политики и да извършват прищявки, са показали пред близо 20 сегашни и някогашни сътрудници и дипломати.

Резултатът би разрешил на Тръмп да направи огромни промени в позицията на Съединени американски щати по въпроси, вариращи от войната в Украйна до търговията с Китай, както и във федералните институции, които реализират, и от време на време лимитират, външната политика, са декларирали сътрудниците и дипломатите.

По време на своя мандат 2017-2021 година Тръмп се бореше да наложи своята от време на време импулсивна и непостоянна визия в областта на националната сигурност на Съединени американски щати.

Той постоянно показваше разочарованието си от висшите чиновници, които постепенно се справяха, отлагаха или го разубеждаваха за някои от проектите му. Бившият министър на защитата Марк Еспър споделя в записките си, че два пъти е повдигал възражения против предлагането на Тръмп за ракетни удари по наркокартелите в Мексико, най-големия търговски сътрудник на Съединени американски щати. Бившият президент не е коментирал това.

" Президентът Тръмп осъзна, че личният състав е политика ", разяснява Робърт О`Брайън, четвъртият и финален консултант на Тръмп по националната сигурност. " В началото на неговата администрация имаше доста хора, които се интересуваха от използването на личната си политика, а не от политиката на президента. "

Наличието на повече лоялни сътрудници ще разреши на Тръмп да реализира по-бързо и по-ефективно своите външнополитически цели, в сравнение с успяваше при предходното си ръководство, настояват актуалните и някогашните сътрудници.

Сред предложенията си по време на предизборната акция тази година Тръмп съобщи, че ще разположи американски специфични сили против мексиканските картели - нещо, което надали ще получи благословията на мексиканското държавно управление.

Ако още веднъж се върне на власт, Тръмп няма да губи доста време, с цел да понижи помощта за защита за Европа и да свие още повече икономическите връзки с Китай, настояват сътрудници.

О`Брайън, който остава един от главните съветници на Тръмп по външната политика и постоянно беседва с него, съобщи, че налагането на търговски мита на страните от НАТО, в случай че не извършват уговорките си да изразходват най-малко 2% от брутния си вътрешен артикул за защита, евентуално ще бъде измежду политиките, които ще бъдат обсъждани по време на втория мандат на Тръмп.

За разлика от интервала преди избирането му през 2016 година, Тръмп е построил група от хора, с които беседва постоянно и които имат забележителен опит във външната политика и персоналното му доверие, настояват четирима души, които са разговаряли с него.
Сред тези съветници са Джон Ратклиф, последният шеф на Националното разузнаване на Тръмп, някогашният дипломат на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел и Каш Пател, някогашен чиновник на Тръмп, заемал няколко позиции в разследващата и отбранителната общественост.

Въпреки че съответните политики на тези неофициални съветници се разграничават в известна степен, множеството от тях са гласовити бранители на Тръмп, откогато той напусна поста си, и показват опасения, че Америка заплаща прекалено много за поддръжка както на НАТО, по този начин и на Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР