При висок интерес от страна на студенти от Тракийски университет

...
При висок интерес от страна на студенти от Тракийски университет
Коментари Харесай

Тракийския университет беше домакин на кариерно събитие от националното роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии

При висок интерес от страна на студенти от Тракийски университет и възпитаници от междинните учебни заведения в Стара Загора мина първото посещение и показване на едни от най-големите български и интернационалните компании в областта на изнесените бизнес услуги и технологии. Изпълнителни шефове и експерти “Човешки запаси ” показаха опциите за развиването на промишлеността на знанието и положителните благоприятни условия за кариерно развиване в бранша.

Събитието беше проведено взаимно с Асоциация за нововъведения, бизнес услуги и технологии (АИБЕСТ), община Стара Загора и Тракийски университет.

Гостуването на роудшоуто на Асоциацията в Стара Загора е продължение на почналия разговор сред бизнеса и локалната администрация за основаването на подобаващи бизнес условия за развиването на бранша, районната агресия и привличането на нови вложения в „ промишлеността на знанието “.

Преди началото в 14:00 часа гостите от компаниите Telus, Sutherland, Pontica Solutions, HP, Experian, Scale Focus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Cargotec, Alorica и A Data Pro се срещнаха с ректора на Университета доцент доктор Добри Ярков, който уточни една от основните цели пред образованието – дигитализацията. Той предложения представителите на бранша интензивно да канят студенти от разнообразни специалности, да се включат в образованието, да поддържат просветителния развой.

Тракийският университет се стреми към поетапното въвеждане на от ден на ден специалности в областта на осведомителните технологии, които да дават отговор на потребностите на бизнеса, администрацията и IT промишлеността в района и страната. Понастоящем се оферират общо 10 стратегии в тази сфера, от които 4 бакалавърски стратегии ( “Педагогика на образованието по осведомителни технологии ”, “Информационни технологии в стопанската система и ръководството ”, “Софтуерно инженерство ” и “Информационни технологии ”), 4 магистърски стратегии ( “Бизнес информациони технологии ”, “Информационни и информационни технологии в бизнеса и обществената администрация ”, “Информационни и информационни технологии в образованието ” и “Мултимедийни и компютърни системи и услуги ”), както и 2 специалности, които с опция за образование след приблизително и висше обучение ( “Автоматика и компютърни системи ” и “Компютърни системи и връзки ”)

След края на презентациите от страна на IT фирмите студентите и учениците имаха опция вземат участие в интерактивна игра, да задават въпроси и да дискутират в неофициална среда с работодатели своето бъдещо кариерно развиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР