При ваксинация срещу COVID-19 децата изработват по-добър и дълготраен имунитет,

...
При ваксинация срещу COVID-19 децата изработват по-добър и дълготраен имунитет,
Коментари Харесай

Д-р Илиев: При ваксинация срещу COVID-19 децата изработват по-добър имунитет

При имунизация против COVID-19 децата създават по-добър и дългогодишен имунитет, като имат и отлична търпимост към имунизациите. Такава позиция изрази доктор Аспарух Илиев, който управлява лаборатория към университета в Берн, Швейцария.

В профила си във Facebook той прикани родителите да имунизират децата си.

" Препоръчвам да ваксинирате децата от 5 до 11-годишна възраст против Коронавирус.

Причините са няколко:По-добрият и дългогодишен имунитет, който имунизациите основават в деца. Така евентуално те ще имат много по-дълга отбрана от нас, възрастните.Рискът от COVID-инфекцията както в острата й фаза, по този начин и хипотетичните дълготрайни резултати от нея. Данните за сигурността на имунизацията, както и събраната информация от страните, които я ползват в деца демонстрират отлична търпимост и минимални странични реакции. Най-важното е, че доста редкият миокардит, следен при момчета и млади мъже в диапазона 14-30 години, тук се следи още по-рядко (1 на милион, като всички деца, които досега са с този проблем, са с лека форма). Причините за доста по-малкия риск при дребните са неразбираеми, само че евентуално и по-ниската доза на РНК (1/3 от тази на възрастните) играе роля. " - разяснява ученият.
По думите му, в този момент е уместно и родителите да ревизират дали на децата им са сложени всички наложителни и целесъобразни ваксини от имунизационния календар.

Твърденията за аутизъм от имунизациите, да вземем за пример, са потвърдено измислени и не дават отговор на истината. Случаите от 70-те години с неефективни и некачествени ваксини от дълго време са зад тила ни. За чипове и прочие нелепости даже не загатвам, това са лудости. Все още имунизациите остават най-хубавото средство за битка с инфекциозните заболявания, акцентира доктор Илиев.

За млади момчета и девойки, както и за малко по-възрастни такива предлагам и имунизациите против папилома вируси, които са потвърден извършител на рак на шийката на матката, на устата, гърлото и външните полови органи, показва той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР