При телефонна консултация ще бъде правен амбулаторен лист и ще

...
При телефонна консултация ще бъде правен амбулаторен лист и ще
Коментари Харесай

Без лимит на електронните направления за PCR тестове?

 При телефонна консултация ще бъде юридически амбулаторен лист и ще бъде назначено PCR проучване на нуждаещите се. Това ще се случва при съществуването на най-малко 2 от 11 признака. От системата ще бъде генериран номер, който ще бъде възложен на пациента. С него той може да отиде във всяка лаборатория, която има контрактувани връзки и прави този тип проби “. Това съобщи в студиото на " Здравей, България “ зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов.

Той изясни, че всичко това би трябвало да се случва за хора със признаци и моли системата да не се заблуждава.

" Когато се съобщи в национални медии, че въпросните PCR посоки няма да бъдат контролирани, а по-късно се пробутват текстове, че в случай че случаите станат много… те още веднъж ще бъдат лимитирани не е добре. Ние доста дълго време едвам намирахме думи, с цел да разбираем на хората да отидат и да си създадат PCR тест. Важно е, че тези посоки няма да имат предел и няма да бъдат контролирани с елементарния стандарт “, изясни доктор Брънзалов.

Той добави, че тези PCR проучвания не са част от пакет с други, като рентгенова фотография и кръвни проби.

" Всеки от нас се старае процесът пред кабинетите на общопрактикуващите лекари да бъде оптимално елементарен. Опашки обаче може да има постоянно “, сподели експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР