При търговията на дребно с нехранителни стоки през юни тази

...
При търговията на дребно с нехранителни стоки през юни тази
Коментари Харесай

Статистиката отчете почти 10% спад в търговията с лекарства и медицинските стоки

При търговията на дребно с нехранителни артикули през юни тази година в съпоставяне със същия месец на предходната година по-значителен спад е регистриран при фармацевтичните и медицинските артикули - с 9.8%, оповестиха през днешния ден от Националният статистически институт. По-значителен растеж е регистриран при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - надлежно със 7.0 и 6.3%.

През юни 2019 година в съпоставяне със същия месец на 2018 година оборотът нараства при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 5.1%). Намаление е регистрирано при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 1.1%) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0.9%).

По предварителни сезонно изгладени данни през юни 2019 година оборотът в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по съпоставими цени резервира равнището от предходния месец. През шестия месец на годината се следи понижение на оборота по отношение на предходния месец при търговията с автомобилни горива и смазочни материали и търговията на дребно с нехранителни артикули - надлежно с 0.5 и 0.4%, до момента в който при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения е регистриран растеж с 1.2%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-значителен спад се следи в търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 4.6%. Нарастване на оборота е регистрирано при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 1.2%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР