При срещата ни със земеделския министър Кирил Вътев му казахме,

...
При срещата ни със земеделския министър Кирил Вътев му казахме,
Коментари Харесай

Бойко Синапов: Виртуалните животни са при определяне на пасищата, браншът е в колапс

При срещата ни със земеделския министър Кирил Вътев му казахме, че не можа да се оправи с нашите претенции, съобщи в " Здравей, България " по Нова телевизия Бойко Синапов, ръководител на " Обединени български животновъди ".

В понеделник аграрни производители възпламениха плява пред министерството на земеделието и я изгасиха с мляко. Исканията им са за повече подкрепяне, приемането на законодателни начинания и по-твърда позиция на България в Европейски Съюз за намаляване на рестрикциите от Зелената договорка.

Според Синапов браншът е в колапс.

" Имаме да получаваме доста средства от 2023-а. В сектора сме сложили въпроса за така наречен виртуални животни - при действително работещите фермери няма такова нещо. Не мога да се наемам с проценти, само че в системата съществува брой животни и против тях се декларират пасища - там са виртуалните животни. Тази тематика сме обяснили на Вътев.

Той раздели сектора - тези, които не го подкрепяха като стана министър, в този момент са към него. Писахме, че уязвимите браншове през украинската помощ са показани от Европейска комисия.

Не знам при срещата на министъра с част от протестиращите какво са се договаряли и по какъв начин помощите ще стигат до работещите в бранша.
Искаме оставката на Вътев, с цел да не стигнем до обстановката на митинги в Европа ", добави Синапов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР