При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за телефонни

...
При спецакцията в Горна Оряховица е разбита група за телефонни
Коментари Харесай

Иван Гешев с подробности за спецакцията в Горна Оряховица

При спецакцията в Горна Оряховица е разрушена група за телефонни измами. Става въпрос за една от най-големите групи, занимаваща се с "ало " измами. Благодаря и на румънските управляващи, които се включиха в акцията дружно с нашите сътрудници. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев пред публицисти след провеждането на акцията в два квартала в града.

Специализираната интервенция се е провеждала редом с акция в Румъния.

"Сред арестуваните е и ръководителят на групата. Четирима от арестуваните са били и уредници на измамите. В Румъния са арестувани различен пет души. Останалите 23-ма арестувани, са хората, които са правили позвъняванията. Всички арестувани са български жители, както и такива и от ромски генезис. Те са били сносно интегрирани, видно то жилищата им. При акцията са конфискувани шест първокласни автомобила. До момента има доказателства за нанесени вреди от "ало " измамите в размер на 2 млн. лева ", сподели още той.

"В акцията участваха 150 чиновници на реда. Това е доста дълго следствие. То е започва още през 2017 година Изпитваме големи компликации при документирането на закононарушенията, защото са събрани доста доказателства ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

"Никой не може да каже какъв брой тъкмо измами за осъществени. В Румъния са конфискувани стотици български карти и ваучери ", приключи Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР