При следващи обсъждания за промяна на учебните програми, включително на

...
При следващи обсъждания за промяна на учебните програми, включително на
Коментари Харесай

Цоков разкри кои творби могат да станат задължителни при следващи обсъждания

При последващи разисквания за смяна на образователните стратегии, в това число на тези по български език и литература, в случай че има такива оферти от специалисти, или от представители на обществеността, те ще бъдат разисквани, и творбите на Елиас Канети могат да бъдат включени в този наложителен лист от литературни творби. Това сподели министърът на образованието и науката в оставка в границите на днешния парламентарен надзор. Той отговори на въпрос на народния представител от ПП-ДБ Иван Белчев по отношение на проучване на творбите на Елиас Канети в учебно заведение.

“В образователните стратегии описът със наложителните литературни текстове е стеснен, тъй като в него са включени съществени творби, които са свързани с избрана литературна класика, и творби, които са свързани с развиването  на литературните компетентности на децата и учениците - както в общообразователна подготовка, по този начин и в профилираната подготовка, в границите на 11-и и 12-и клас ”, изясни проф..

Образователният министър в оставка разясни, че процедурата по разработване на образователните стратегии е обвързвана с два съществени момента - разискване на оферти за смяна в образователните стратегии, в това число на наложителния лист от литературни текстове, което се прави от специалисти в съответната област - учители, академични преподаватели и литературни критици. Вторият стадий е обвързван с публично разискване на направените оферти, в което могат да вземат присъединяване и други представители на литературната общественост, който стадий също се взема под внимание, написа Българска телеграфна агенция.

По думите му през последните години не са правени такива оферти нито в единия, нито в другия стадий, по отношение на проучването на Елиас Канети.

“Заедно с това би трябвало да отбележим, че и в в този момент настоящите образователни стратегии, има опция учителите, отвън наложителния лист с литературни творби, да включат и творби на други създатели, в това число на Елиас Канети за развиване на литературните компетентности на своите ученици‘‘, сподели проф..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР