При сегашния сценарий щатският долар се изкачва напред, надминавайки местните

...
При сегашния сценарий щатският долар се изкачва напред, надминавайки местните
Коментари Харесай

БРИКС: Доларът показва сила, потенциални проблеми за износа и вноса от съюза

При настоящия сюжет щатският $ се изкачва напред, надминавайки локалните валути, в това число тези от алианса БРИКС.

Този напредък провокира угриженост измежду страните от БРИКС и други разрастващи се страни, защото оказва забележителен напън върху техните браншове на импорт и експорт.

Забележително е, че даже одобрени стопански системи като Обединеното кралство, Швейцария и Япония са обезпокоени от евентуалните последствия от мощния щатски $, опасявайки се от евентуални усложнения за вносителите.

Японските експортьори може и да са изпитали някои преимущества заради обезценяването на йената, само че същото не може да се каже за вносителите. Неотдавнашният отчет на JP Morgan акцентира уязвимостта на пазарите в Япония, Швейцария и Обединеното кралство. Поскъпването на щатския $ на валутните пазари оказва доста напрежение върху вносителите в целия свят. Последният отчет на Bloomberg също демонстрира , че тайванският бранш на вноса и износа може да бъде изправен пред евентуални загуби.

Като се има поради, че почти 59% от международните търговски транзакции се правят в щатски долари, въздействието се простира надалеч оттатък транзакциите, включващи единствено Съединени американски щати.

Дарил Лиу, началник на отдела за ръководство на портфейли в SingAlliance Pte, уточни:

Интересно е, че макар напъните на БРИКС да противодейства на господството на щатския $ на валутните пазари, неговият напредък продължава. Индия, член на БРИКС, е упреквана, че е наводнила валутния пазар със обилни количества щатски долари в опит да предотврати по-нататъшното поевтиняване на рупията.

Освен това Китай вкара нова регулация, забраняваща на огромните компании да употребяват щатския $ в комерсиалните преводи, което може да повлияе на разнообразни браншове в Съединени американски щати, в случай че БРИКС престане да разчита на $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР