При съвместна операция на Военно – окръжна прокуратура – София,

...
При съвместна операция на Военно – окръжна прокуратура – София,
Коментари Харесай

Военен участвал в група, търгувала с алкохол, тютюн, наркотици и оръжие

При взаимна интервенция на Военно – окръжна прокуратура – София, ГДБОП и Военна полиция, която е извършена по едно и също време в разнообразни обитаеми места в областите Пловдив, София, Кюстендил и Благоевград, са арестувани ръководителят и всички участници в проведена незаконна група, основана с користна цел и занимаваща се с търговия и държане на акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон.

Сред арестуваните при интервенцията, която е извършена на 13 и 14 декември, е имало и един военнослужещ, което наложило включването и на военни прокурори и военна полиция. 

Военни прокурори и следователи, военни проверяващи служители на реда, сътрудници на ГДБОП и чиновници на митниците са претърсвали часове наред жилища, хранилища, канцеларии, избени пространства, къщи, вили, дворни места и коли, употребени от групата за незаконната им активност, траяла от месец април 2016 година до задържането на групата.

В резултат на взаимната интервенция бяха открити и конфискувани към 3 тона алкохол и алкохолни питиета без бандерол, 10 000 къса цигари /50 стека/ с непознати бандероли, над 20 кг нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на опиат, оръжие и документи, които групата е водила по време на противозаконната си търговия. По предварителни калкулации, дължимия за конфискуваните артикули данък възлиза на над 45 000 лв..

По искане на прокурора, през вчерашния ден, Софийския боен съд постанови най- тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “ на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник военния съд дефинира марка за неотклонение парична гаранция в размер на 3 000 лв.. Разследването продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР