При самолетите ситуацията е следната. Нито във временната комисия към

...
При самолетите ситуацията е следната. Нито във временната комисия към
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Има битка между ГЕРБ и презиидента

„ При самолетите обстановката е следната. Нито във краткотрайната комисия към Народното събрание, нито в претекстовете при нейното основаване, нито в залата, нито в изявленията на който и да е представител на ГЕРБ е упоменато името на господин Румен Радев. Единствените хора, които загатваха президента Радев бяха представителите на Българска социалистическа партия. Не мога да схвана, за какво идентифицираха основаването на комисия с президента Радев ”. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в предаване по Народоосвободителна въстаническа армия.



Преди дни депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да ревизира процедурата по желание на нов вид военен аероплан за българската войска и в частност дейностите на президента Румен Радев. Предложението за комисията пристигна от Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ. 

„ Лично господин Цветанов си разреши да упрекна президента в тежка корист и напън над служебното държавно управление за избора на този аероплан. Прозвучаха доста тежки думи. Това беше за мен началото на сред институционална борба. В дадения случай сред ГЕРБ и президента ”,  коментира Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.

Според него Цветанов е съгласувал изявлението си с премиера Борисов.

„ Разиграва ни се спектакъл, който ни демонстрира, че не им е прелестно, че имаме президент с мнение и си го показва ”, съобщи още Бойчев.

Маноил Манев обаче упрекна президента Радев, че е споделил, че „ българският парламент е арбитражен съд ”.

„ На господин Радев му пречи българският парламент ли? Не разбрах ”, съобщи Манев.

„ Имаме опит тази комисия да се трансформира в арбитражен съд ”, отговори Бойчев. „ Наистина се надявам тази комисия да покаже всичките условия по отношение на процедурата. Ще стане ясно, че Борисов ще проверява Борисов и личната си администрация ”, съобщи Бойчев.

„ Свещени крави в ГЕРБ няма, всичко се ревизира и се поставя на масата ”, съобщи Манов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР