При руска терористична ракетна атака срещу украинския град Чернигов са

...
При руска терористична ракетна атака срещу украинския град Чернигов са
Коментари Харесай

Руска терористична атака уби 13 души в Чернигов

При съветска терористична ракетна офанзива против украинския град Чернигов са били убити 13 цивилни и са ранени над 60 цивилни, заяви украинското Министерство на вътрешните работи. 
 

 
Нанесени са вреди на обществената инфраструктура.Това заяви ръкводителят на регионалната администрация Вячеслав Чаус. 
 
Според информацията, споделена от Чаус в Telegram, е имало три ракетни удара, нанесени съвсем в центъра на Чернигов. Управителят на региона популяризира видео, в което приказва на фона на сирените за опасност от офанзива.
 

 
Един от ударите е поразил обществена инфраструктура, има убити, заяви и.д. кмет на Чернигов Александър Ломако.
 

 
" За страдание броят на жертвите може да нарасне. И това нямаше да се случи, в случай че Украйна беше получила задоволително системи за противовъздушна защита и в случай че решимостта на света да се опълчи на съветския гнет беше задоволителна ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
 
Русия всекидневно нанася удари по територията на Украйна с ракети и дронове камикадзе. През последните няколко седмици съветската войска се насочи към енергийната инфраструктура, употребявайки нови тактики, които направиха ударите по-прецизни и съсредоточени. Руските войски също започнаха да нападат енергийни обекти в по-слабо предпазени райони.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР