При реализирането на проекта не са налице предпоставки за какъвто

...
При реализирането на проекта не са налице предпоставки за какъвто
Коментари Харесай

Транспортен анализ дава зелена светлина на „Златен Век“

„ При реализирането на плана не са налице предпоставки за какъвто и да било транспортно-комуникационен проблем в околната улична мрежа “, е заключението на специалистите.

Във връзка с последните обществени мнения на ИК Лозенец, станали мотив за следващата операция на публичното мнение, от “АРТЕКС ” вършат следното конкретизиране.

Според ИК Лозенец градежът на многофункционалната постройка „ Златен Век “ ще повлияе отрицателно на трафика в региона. „ Златен Век е на 3 улици, които са по 2 метра – просто не ми се мисли, откакто се построи какво ще се случи – там няма да има влизане, излизане “ – твърди Мариян Башур от ИК Лозенец.

Тъй като изказванията му не наподобява да почиват на експертна фактология, бихме желали да срещнем обществеността със особено направено транспортно изследване, чиято цел е да изследва транспортния трафик в региона, в който се намира многофункционалната постройка „ Златен Век “. Транспортният разбор съпоставя настоящето положение на трафика с бъдещото – при действие на постройката.

При изследването е осъществено ръчно броене на всички автомобилни потоци в 7 кръстовища към постройката и по бул. “Черни връх “ в пиковите часове. За да се реализира оптимално точна обективност на изследването, местата на броене на трафика са авансово съгласувани с Отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

Взети са поради обезпечените паркоместа в постройката и хипотетичният генериран от тях трафик в пиковите часове (7:30 – 9:30 и 17:00 – 19:00).

Заключението след транспортния разбор е изрично – „ Пропускателната дарба на близките улици разрешава да се поеме натоварването от бъдещата постройка. При реализирането на плана не са налице предпоставки за какъвто и да било транспортно-комуникационен проблем в околната улична мрежа. От позиция на превоза и връзките се дава позитивно мнение за осъществяването на тази постройка. “

Призоваваме ИК Лозенец да употребяват обстоятелства при образуването на аргументацията си, защото всяко мнение без доказателства би могло да манипулира публичното мнение.

Бихме желали да обърнем внимание и на жителите и медиите да бъдат деликатни и сериозни към всяка информация, която им се дава, както и да не вършат прибързани изводи въз основата на „ безспорни изказвания “, които не са подкрепени с доказателства и обстоятелства.

Вярваме, че активността на инициативните комитети и гражданските сдружения би била в социална изгода, в случай че оферират решения на действителните проблеми на града, а не в случай че се стремят да спрат развиването му, се споделя в позицията на “АРТЕКС ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР