При разпитите мълчал за изнасилването“Да, виновен съм и много съжалявам.

...
При разпитите мълчал за изнасилването“Да, виновен съм и много съжалявам.
Коментари Харесай

Виновен съм и съжалявам, плаче Северин в съда

При разпитите мълчал за изнасилването


“Да, отговорен съм и доста скърбя. Не мога да допускам, че съм го направил ”. Това разгласи 21-годишният Северин Красимиров, който е упрекнат за гибелта на Виктория Маринова от Русе. Трупът на 30-годишната административна директорка на телевизия ТВН бе открит на 6 октомври до крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно Северин бе задържан в Германия, където избяга при майка си. Той е упрекнат за изнасилването и убийството на Виктория.
 09-01  09-00
Пред публицисти Северин изясни със сълзи в очите, че съвсем нищо не си спомнял от деня на убийството. Твърди, че бил пийнал и взел опиат “кристал ”. “Бях на ваучър. Тръгнах си от него пешком. Тя мина около мен, само че не знам какво стана. Помня, че като се разминахме или тя ме удари, или аз нея, без да желая. Казах й – оглеждай се или нещо такова. Тя ми отговори нещо. Ударих й един пестник ”, разаказа Северин, макар опитите на служебния му бранител Иван Дойнов да го накара да мълчи. Задържаният разгласи и, че не си спомнял да е изнасилвал Виктория. На въпрос какво наказване заслужава, той отговори: “Каквото ми дадат. Ако е пожизнен затвор, ще го излежа. ” Според прокуратурата Виктория била ударена мощно 7 пъти по главата.

Пред съда Северин самичък изиска да бъде оставен в ареста, тъй като се страхувал за живота си. “Поискахме да остане в ареста, защото се случиха някакви неща в Русе, има и заплаха да се засилват някои групи жители. За момента нямаме друга причина той да остане в ареста, с изключение на, че той се опасява. Не мога да разясня дали е отговорен или не ”, сподели юристът му Иван Дойнов.

Причина за гибелта на Виктория е задушаване и тежките мозъчни контузии, нанесени с тежки предмети по главата на младата жена. Открити са следи от биологичен материал по облеклата на Северин, както и по жертвата. По време на разпитите той мълчал за изнасилването. Но преди този момент декларирал пред двама очевидци, че е изнасилил и умъртвил момиче. Окръжният прокурор Георги Георгиев съобщи, че няма доказателства за присъединяване на други хора в закононарушението. “Има очевидци, които са видели единствено един мъж, облечен с облекла, каквито намерихме. Има ДНК експертиза, която споделя, че няма генетичен материал от друго лице. И в неговите пояснения не се твърди, че някой му е помагал ”, сподели прокурорът.

Съдебният състав с ръководител Милена Пейчева остави Северин в ареста. Според магистратите има заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Посочил мястото


Заровил телефона на Виктория до натрупа й

 Окръжният прокурор Георги Георгиев Окръжният прокурор Георги Георгиев
На разпита Северин обяснил, че по време на закононарушението видял телефона на жертвата на земята до нея и го заровил там. „ В четвъртък извършихме оглед на мястото на закононарушението и фактически намерихме мобилния телефон на потърпевшата, заровен там. В калъфчето на телефона бе сложена служебната карта на потърпевшата. Обяснението на Северин е, че се страхувал да не бъде разкрита бързо самоличността й, по тази причина е заровил телефона ”, сподели окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР