При ПТП на паркинга на супермаркет жените шофьори с изкуствени

...
При ПТП на паркинга на супермаркет жените шофьори с изкуствени
Коментари Харесай

Учени: Жените със силиконов бюст са по-добре защитени при катастрофа

При ПТП на паркинга на супермаркет дамите водачи с изкуствени гърди са изложени на по-малък риск от контузия, в сравнение с дамите без гръдни импланти или от мъжете. Американски откриватели откриват това при краш проби. При придвижване на заден ход или постепенно маневриране доста водачи разкопчават защитния си колан. Въздушните възглавници обаче се задействат при скорост от към 20 км/ч. Но в случай че даже с ниска скорост горната част на тялото се удари във кормилото, вътрешните органи биват застрашени. „ Гръдните импланти работят като мини въздушна възглавница при произшествия с ниска скорост “, изяснява доктор Хелге Йенс, експерт по пластична и естетична хирургия в клиниката Domhof в немския град Аахен. „ Имплантите могат по-добре да разпределят натиска, на който е изложен гръдният панер при положение на пътнотранспортно произшествие. “
Прочетете още
Проведено неотдавна изследване на лекари от Дружеството за пластична хирургия в Спокейн (щат Вашингтон) удостоверява това. Изследователите вършат симулация на конфликт със и без силиконови импланти. Медицински гел, който симулира естествена гърда, и гръден имплант са подложени на мощ от съвсем 2000 нютона при тест за рухване. Това натоварване подхожда на скорост на удар в автомобил с към 16 км/ч – точно такава мощ постоянно води до първите счупени ребра. При тестванията се оказва, че разтягането на гърдите със силиконови импланти е с 23 % по-ниско, в сравнение с при гърдите „ без тунинг “. Фрактурите на ребрата или гръдната кост могат значително да бъдат избегнати при удари с ниска скорост. Според Германското сдружение за естетична пластична хирургия (DGÄPC) всяка година към 67 000 дами третират гърдите си със силикон. Възниква въпросът: дали по-големите гръдни импланти обезпечават по-добра отбрана против пострадвания и при произшествия с по-високи скорости?

„ При този „ механизъм “ на злополуките няма значение дали в импланта има 200 или 500 мл силикон “, споделя хирургът Хелге Йенс. Тестове със скорост на удара от 50 км/ч показват границите на защитния резултат на силикона: италиански специалисти по контузии от ПТП към Политехническия университет в Милано вършат опит с обезопасен с 4-точков защитен колан манекен, на който чрез лепяща лента слагат кръговиден имплант и организират краш тест. Резултатът: имплантът остава незасегната. След удара с 90 км/ч се забелязвало пръсване и приключване на гел. Експертите обаче считат, че множеството контузии не повреждали имплантите – изключение правели единствено ударите с остри предмети. Друга констатация на лекарите от злополуката е, че личните мастни натрупвания в тялото не предложили никаква спомагателна отбрана при положение на автомобилна злополука. „ Мастната тъкан и гръдните импланти по принцип не са сурогат на защитните системи и въздушните възглавници “, изяснява експертът Хелге Йенс, написа AutoBild. В случай на злополука защитният колан се забива в стомаха на затлъстелите хора: мастната тъкан измества колана и по този метод усилва прави контузията по-тежка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР