При пристигането си за срещата на върха на ЕС, председателят

...
При пристигането си за срещата на върха на ЕС, председателят
Коментари Харесай

Мецола: Не мога да повярвам, че България и Румъния все още са извън Шенген

При идването си за срещата на върха на Европейски Съюз, ръководителят на Европейският парламент (ЕП) Роберта Мецола съобщи, че не може да повярва, че през декември 2023 година „ към момента продължаваме договарянията за присъединението на българските и румънските жители към Шенген “.

„ Това е историческа среща за всички нас. Станахме очевидци на невиждани случаи, като пандемията с COVID-19 и по-късно съветската инвазия в Украйна “, съобщи Мецола .

„ Днес постигнахме единогласие по промените в електроенергийния бранш. Разбрахме, че разширението на европейското пространство е нужно. Украйна би трябвало да получи морална, политическа и финансова поддръжка, която заслужава, като всички ние се нуждаем от сигурност. Същото се отнася до Молдова, Грузия и БиХ “, добави ръководителят на Екологичен потенциал.

„ Също по този начин бихме желали, и го споделям на всеки Европейски съвет, решение за Шенген за Румъния и България.. Не мога да допускам, че сме тук през декември 2023 година, а към момента продължаваме договарянията за присъединението на българските и румънските жители към Шенген ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР