При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането

...
При приготвянето на много сладкиши и торти се изисква заливането
Коментари Харесай

Как се прави захарен сироп за сладкиши

При приготвянето на доста сладкиши и торти се изисква заливането на блата със захарен сироп. Основното предписание е, че едно от двете би трябвало да е студено – или блатът, или сиропът.

По-добър е разновидността, в който сиропът е оставен да изстине до стайна температура и с него да се залее блатът, който е прокиснал най-малко четири часа след изпичането си.

В противоположен случай изпеченото тесто може да омекне и да се трансформира в каша. Сиропът се подготвя, като се смесват захар и вода в съответствие две елементи захар, три елементи вода.

Разбъркват се и се поставят на котлона само че по този начин, че да се нагрява единствено от едната страна. На противоположната страна на съда ще се събира пяна, която би трябвало да се отстранява от време на време.

Когато образуването на пяна се приключи, тенджерата се поставя на мощен огън и се вари до формиране на захарен сироп с нужната плътност. При предпочитание може да добавите ромова есенция или ванилия в сиропа.

 Реване

Не се ароматизира парещ сироп, защото ароматните субстанции ще се изпарят от него за секунди. За ароматизиране на сиропа могат да се употребяват плодови сокове.

Със соковете не би трябвало да се прекалява, защото това може да разреди прекомерно сиропа и той да стане блудкав, което ще докара до разкашкването на сладкиша.

Можете да ароматизирате захарен сироп с вино. Използва се една супена лъжица бяло вино или розе. Лимонов сироп ще получите, като добавите сока от половин лимон.

Можете да употребявате вместо лимонен сок една супена лъжица лимонен ликьор. Конякът също дава великолепен мирис – прибавят се две супени лъжици коняк.

Захарният сироп за сладкиши може да се ароматизира с кафе – нужни са две супени лъжици доста мощно и гъсто кафе. Този сироп се употребява за торти и сладкиши със заливка от кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР