При пренос на пратки с акцизни стоки куриерските фирми ще

...
При пренос на пратки с акцизни стоки куриерските фирми ще
Коментари Харесай

Куриерите да контролират пратките с акцизни стоки, предвиждат промени в закона за данъците

При транспорт на колета с акцизни артикули куриерските компании ще би трябвало да изискват документ за идентичност и от подателя, и от получателя на пратката. При подозрения за нарушаване и при искане от страна на митниците куриерите и пощите ще би трябвало да отварят пратката за обзор и инспекция (в стая с видеонаблюдение и свидетели) без единодушието на подателя, заяви " Капитал ".

Ако се откри, че в нея има рискови артикули (например тютюн без заплатен акциз), куриерите ще би трябвало да пазят пратката за осъществяване на инспекция от контролните органи.

Новите моменти са записани в оферти за промени в Закона за локалните налози и такси, оповестени на уеб страницата на Министерството на финансите. Те са част от целия пакет хрумвания за промени в данъчните закони за 2020 година, като в тях няма революционни текстове, а дребни промени и няколко наставления на Европейски Съюз.

От следващата година общините ще пресмятат дължимия за месеца туристически налог на база информацията от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), плануват още измененията. Системата за туристическа информация би трябвало да проработи от 1 октомври тази година, като всеки обект, който настанява туристи, ще стартира да попълня данни за нощувките и гостите си в действително време.

Една от предлаганите промени в Закона за Данък добавена стойност е обвързвана с концепцията да се ограничи бягството от регистрация по Данък добавена стойност, когато при постигане на прага от 50 хиляди лева се основава нова компания. Предложението е, когато има компании, които са косвено свързани и са на един адрес, данъчните да могат да ги записват по Данък добавена стойност, в случай че сборът на оборотите им надвишава прага.

Повече за данъчните промени четете в седмичния брой на " Капитал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР