При предсрочни избори, най-много печели „Има такъв народ“, показва експресно

...
При предсрочни избори, най-много печели „Има такъв народ“, показва експресно
Коментари Харесай

При нови избори ГЕРБ и ИТН са с равен резултат


При предварителни избори, най-вече печели „ ИТН “, демонстрира експресно изследване на „ Маркет линкс “ по поръчка на БиТиВи. Партията на Слави Трифонов топи разликата с ГЕРБ на едвам 1 %.

ГЕРБ биха получили към 21% от гласовете, а " ИТН " - към 20%. Българска социалистическа партия са трета политическа мощ със 16,5 на 100, „ Демократична България “ изпреварватДПС. За Демократична България биха дали своят вот 11,9 на 100 от запитаните, а за Движение за права и свободи – 9,4 на 100. " Изправи се, мутри вън " са със 5,9 на 100. ВМРОотново остават под чертата с 3 %.

Допитването е извършено е измежду 1053 лица над 18 година в страната в интервала 16 – 23 април 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

В момента има висока политизация на обществото, а доверието в новия парламент е два пъти по-високо от това към остарелия. „ Наблюдаваме политически оптимизъм, хората са дали своя глас и имат чувство, че са показани политически “, сподели пред БиТиВи социологът Добромир Живков, който обаче отбелязва, че данните са преди Има Такъв Народ да върнат мандата и депутатите да неодобряват своето съвещание в сряда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР