При първи симптоми на грип, най-важното е да се реагира

...
При първи симптоми на грип, най-важното е да се реагира
Коментари Харесай

При първи симптоми на грип, загрейте тялото и спете много

При първи признаци на грип, най-важното е да се реагира незабавно.

Лекари поучават в първите 24 да спим доста. И да не бързаме да смъкваме високата температура, в случай че не се повиши над 39.5 градуса. Самата висока температура може да бъде лечебна, тъй като вирусите и бактериите живеят най-дълго при ниски температури.

Вземете парещ душ, обуйте топли чорапи (много е значимо краката да не изстиват!), завийте се топло и спете колкото може повече, като не забравяйте да приемате задоволително течности – вода и топъл билков чай.

В кои храни се съдържат най-важните витамини

Приемът на витамин C и цинк може да укрепи организма, като още веднъж най-важното е да вземем ограничения още в мига, в който усетим първите признаци на грипа. Това са настинка, изнемощялост, болки в гърлото, главоболие, болки в мускулите, висока температура.

При грип признаците настъпват и се утежняват по-внезапно, в сравнение с при елементарна простуда. Така че в случай че единствено за два часа се почувствате толкоз зле, че се постанова да сте на легло, евентуално става въпрос за грип.

Няма препарат, който да ви “излекува ” от грип. Има медикаменти, които облекчават признаците и ограничения, които, в случай че се вземат незабавно, могат да съкратят боледуването с 1-2 дни и да понижат риска от затруднения. Затова не подценявайте първите сигнали, че се разболявате. Ако ненадейно се почувствате мощно отпаднали, втриса ви и гърлото ви заболи, останете у дома, затоплете тялото, пийте топъл чай и спете и недейте да контактувате с други хора, в случай че не се постанова да получите здравна помощ.

В случай, че се чувствате замаяни, извънредно летаргични или в случай че изпитвате болежка в региона на гръдния панер или дихателни усложнения, безусловно се свържете с доктор.

При дребните деца внимавайте за признаци като: летаргичност, неконтактност, затруднено уриниране, рев без сълзи, нервност, неспособност да се хранят.

Ако към този момент успявате да се опазите от грипната вълна, придържайте се към разпоредбите за предварителна защита на заразяването. Избягвайте огромните тълпи, стойте надалеч от моловете и хипермаркетите, носете маска в градския превоз и недейте да си пипате лицето, без да сте измили ръцете си. Почиствайте ги постоянно с антибактериален гел или мокри кърпички.

И не на последно място, поддържайте тялото си топло и хидратирано и спете задоволително.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР