При първата процедура никой от кандидатите - нито Желязков, нито

...
При първата процедура никой от кандидатите - нито Желязков, нито
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Трети опит на 49-ото Народно събрание да си избере председател

При първата процедура никой от претендентите - нито Желязков, нито Петър Петров от " Възраждане ", не получи нужния брой гласове, с цел да застане на поста. При втората - нови оферти нямаше и съвещанието бе отсрочено за през днешния ден. Това бе и връх по най-кратко парламентарно съвещание, което продължи по-малко от минута.

Последваха обаче интензивни диалози сред първите две политически сили, които се схванаха за обща законодателна стратегия на Народното събрание, както и за ръководител на Народното събрание да бъде определен Росен Желязков. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха, в случай че законодателният орган работи повече от три месеца, изборът на ръководител на Народно събрание и на правната комисия да е на ротационен принцип сред двете най-големи политически сили. Предложението за парламентарен началник на ПП-ДБ ще е Никола Минчев.

Отделно от това водачът на ГЕРБ Бойко Борисов организира срещи с водачите на останалите парламентарно показани групи в опит да бъдат открити допирните точки в политиките им.

Изборът на ръководител на Комисията по правни въпроси пък ще е на ПП-ДБ, като се чака тяхната номинация, заяви през вчерашния ден Десислава Атанасова от ГЕРБ. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР