При първата процедура никой от кандидатите - нито Желязков, нито

...
При първата процедура никой от кандидатите - нито Желязков, нито
Коментари Харесай

Дебатите за парламентарен шеф очертаха мнозинство и опозиция

При първата процедура никой от претендентите - нито Желязков, нито Петър Петров от " Възраждане ", не получи нужния брой гласове, с цел да застане на поста. При втората - нови оферти нямаше и съвещанието бе отсрочено за през днешния ден. Това бе и връх по най-кратко парламентарно съвещание, което продължи по-малко от минута.

Последваха обаче интензивни диалози сред първите две политически сили, които се схванаха за обща законодателна стратегия на Народното събрание, както и за ръководител на Народното събрание да бъде определен Росен Желязков. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха, в случай че законодателният орган работи повече от три месеца, изборът на ръководител на Народно събрание и на правната комисия да е на ротационен принцип сред двете най-големи политически сили. Предложението за парламентарен началник на ПП-ДБ ще е Никола Минчев.

Отделно от това водачът на ГЕРБ Бойко Борисов организира срещи с водачите на останалите парламентарно показани групи в опит да бъдат открити допирните точки в политиките им.

Изборът на ръководител на Комисията по правни въпроси пък ще е на ПП-ДБ, като се чака тяхната номинация, заяви през вчерашния ден Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

Андрей Цеков зае мястото на Лена Бориславова, която се отхвърли от депутатското си място.
Снимка: БТА

Днес съвещанието стартира с полагане на клетва като народен представител на Андрей Иванов Цеков от ПП-ДБ. Той заема мястото на Лена Бориславова, която се отхвърли от депутатското си място. Цеков е определен от 24 МИР - София.

По време на дебатите преди избора на ръководител се завихри спор сред Асен Василев и Костадин Костадинов дали " Възраждане " е прокремълска партия. 

По думите на Василев от трибуната, " Възраждане " сами декларирали по малкия екран, че са " прокремълска партия ", на което депутатите на Костадин Костадинов реагираха със смях. " Това, за което се борите, значи в България да се откри режим, сходен а този в Русия - с по-ниска дълготрайност на живота, емигриране на огромна част от българите, и то в Европа. Вие имате концепция за развиване на България, която не споделяме. Вие не желаете България в Европейски Съюз, в еврозоната, борите се с подписи за референдум срещу еврото. Няма по какъв начин да подкрепим вашия претендент, който да води този парламент в тази посока ", уточни Василев.

Костадин Костадинов пък попита по кое време тъкмо са споделили сходно нещо и прикани: " Не лъжете, не бъдете като Кирил Петков ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР