При операция на ГДБОП-МВР и ДАНС-Сливен под надзора на Окръжна

...
При операция на ГДБОП-МВР и ДАНС-Сливен под надзора на Окръжна
Коментари Харесай

Ето ги чувалите с пари и злато на Селим СНИМКИ

При интервенция на ГДБОП-МВР и ДАНС-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен, на територията на област Сливен и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са арестувани 16 лица за пране на пари и митнически нарушавания, оповестява Българска национална телевизия.

Претърсени са 8 жилища, няколко складови бази и чейнч бюро от където са конфискувани огромно количество пари, злато и други полезности.

Разпитани са голям брой очевидци. 

Групата е работила в двете посоки – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни. Те са източвали и обществената система във тип на помощи.

 Ето ги торбите със злато и пари на бандата на Селим, хванати при акцията в Сливен СНИМКИ

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов изясни, че на 6 лица са им повдигнати обвинения за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е избрана мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

Окръжната прокуратура Сливен повдигна обвинявания на шестима души, обвинени, че са се занимавали с контрабанда, в чиито домове при обиск са открити над 1 милион лв. в чували.

От шестимата арестувани по случая четирима се чака да бъдат оставени за непрекъснато в ареста.

По случая са разпитани 16 души.



Сред  задържаните е считаният за водач на групата Симеон, с прякор Селим, на 54 години. От негов адрес и офис са конфискувани огромна сума пари и полезности, осведоми БНР.



 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР