При огромен интерес премина премиерата на филма Един ден на

...
При огромен интерес премина премиерата на филма Един ден на
Коментари Харесай

Огромен интерес към филма Един ден на Витоша

При голям интерес мина премиерата на кино лентата " Един ден на Витоша ", подкрепят в изработката си от " София - Европейска столица на спорта ". Лентата е запечатала щафетния супермаратон, който се осъществя на 14 април тази година с главното присъединяване на Дойчин Боянов и в компанията на известни спортисти като Боян Петров, Веселин Овчаров, Кирил Николов - Дизела, Станилия Стаменова, Илко Илиев, Николай Петков, Антония Григорова и други За двайсет часа Дойчин обиколи Витоша по суша, въздух, вода, даже подземен, съпровождан от 16 суперспортисти, два коня и няколко хъскита.

Кино " Люмиер " в НДК се оказа тясно да побере многото искащи да видят първото лъчение на кино лентата. Сред присъстващите бяха част от известните спортисти, взели участие в самодейността, която имаше благотворителна цел - да подкрепи акцията " Витоша - налична за всички " на Природен парк " Витоша " и да набере средства за създаване на алея и спортна площадка в местността " Игликина поляна " за хора с физически увреждания.

Преди прожекцията водещите Дойчин Боянов и Йоана Драгнева оповестиха повече детайлности за плана, а самият Боянов показа един по един хората, с които извърши неповторимото предизвикателство. В приветствието си към присъстващите ръководителят на Столичния общински съвет и ръководител на Фондация " София - Европейска столица на спорта " Елен Герджиков посочи благосъстоянието на планината Витоша и многото благоприятни условия за спорт и деен метод на живот, които предлага тя на жителите и гостите на града. С топли думи към създателите и участниците се обърнаха още Снежана Петрова - шеф на Природен парк " Витоша ", Борислав Велков - ръководител на Съвета на шефовете на НДК и проф. Пенчо Гешев - ректор на НСА и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет. Петрова заяви, че от благотворителната акция към този момент са събрани над 10 500 лева, а Велков показа концепцията за забавна конкуренция " Изкачване на НДК ", която да се провежда взаимно със " София - Европейска столица на спорта " през септември.

След това феновете изгледаха премиерата на документалния филм за щафетния супермаратон, като се любуваха на хубостта и уникалността на Витоша като планина и всички условия за спорт, които дава тя. Режисьорът на творбата Руслан Вакрилов и Дойчин Боянов бяха приветствани дълго след края на дебютната прожекция, когато получиха стотици персонални поздравления.

Сега на кино лентата следва присъединяване по фестивали и други предавания. Продължава и благотворителната акция " Витоша налична за всички ". Желаещите може да дарят посредством есемес на къс номер 17 777 с текст " ДМС Витоша " на цена от 1 лев за всички мобилни оператори или по банков път на Дирекция на Природен парк " Витоша ". Банковата сметка и DMS номерът са дейни до края на годината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР