При обявена извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването да е

...
При обявена извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването да е
Коментари Харесай

Симидчиев внесе законодателни промени за пандемия

При оповестена изключителна епидемиологична конюнктура министърът на опазването на здравето да е този, който вкарва в осъществяване Национален проект за деяние при зараза или пандемия, а в него категорично да бъдат посочени типовете ограничения за ограничение на разпространяването на заразната болест, в това число съответни критерии и индикатори.

Това плануват промени в Закона за здравето, импортирани от депутатите от Демократична България Атанас Славов и Александър Симидчиев, който е ръководител на Здравната комисия в 45-ия парламент.

Ако няма подготвен проект, Министерският съвет би трябвало да одобри подобен по предложение на здравния министър в период до 14 дни от оповестяване на изключителна епидемиологична конюнктура.

В претекстовете към плана е записано, че с измененията се запълва съществуваща нормативна празнина. До този миг законът урежда приемането само на здравни стратегии. Целта е да се подсигурява предвидимост при въвеждането и анулацията на противоепидемични ограничения и да се усъвършенства взаимоотношението сред всички държавни и общински органи, написа Монитор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР