При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено

...
При номинацията на Иван Гешев за главен прокурор имаме качествено
Коментари Харесай

Христо Иванов за Гешев: Много власт, малко задръжки и разум

При номинацията на Иван Гешев за основен прокурор имаме качествено по-голям проблем спрямо предлагането Делян Пеевски да оглави ДАНС през 2013 година Главният прокурор е върховен държавен чиновник с мандат от 7 години. Той не просто има доста огромна централизация на власт при цялостна безконтролност, той има репресивна власт. Става дума за изключителна овластена фигура, в случай че насочи своята преднамереност към някого, то може да има разрушителни последици. Никой не е предпазен. Това сподели в студиото на ФАКТИ някогашният правосъден министър и водач на " Да, България " Христо Иванов.

" Цацаров действаше по лист, Гешев е много емоционален човек, който не е доста в положение да се управлява. Не съм сигурен до каква степен може да пресмята последствията от едни други свои дейности, съдейки по приказките му, това не му се отдава доста добре. Не свети с необикновен разсъдък. Това може да бъде доста рискова композиция: доста власт, малко задръжки и малко разсъдък ", разяснява Иванов.

Относно намека на Гешев, че Христо Иванов стои зад хакерската офанзива на Национална агенция за приходите, някогашният министър разяснява, че тези обвинявания към този момент стават банални. Той напомни, че предходната година обединението е разгласила доста обстоен документ, който диагностицирал проблемите на киберсигурността на държавнивните системи и давал предписания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР