При назначаването на заместник-министрите на енергетиката информацията, която беше дадена

...
При назначаването на заместник-министрите на енергетиката информацията, която беше дадена
Коментари Харесай

Служебният министър на енергетиката напълни екипа си с хора на Цветелина Бориславова

При назначението на заместник-министрите на енергетиката информацията, която беше дадена в началото за техния професионален път бе доста мъглива.
Това накара екипът на Фрог нюз да желаяме от служебния министър на енергетиката Андрей Живков спомагателна информация за образованието им и професионалният им път.

От предоставената информация се откриват повече от любопитни връзки, които обаче също ни бяха спестени. В името на обективността ви осведомяваме:

Кой е заместник-министър Александър Николов?

До 19.01.2021 година Александър Ангелов Николов е шеф на „ Пейтех “ ЕООД (в ликвидация) с капитал 1 000 000 лв.. Едноличен притежател на капитала на „ Пейтех “ ЕООД е „ Българо-американска кредитна банка “ АД. Шеф на Наздорния съвет на банката е Цветелина Бориславова. На 26.04.2021 година „ Пейтех “ ЕООД приключва комерсиална активност. На 14.05.2021 година Александър Николов е назначен за заместник-министър на енергетиката. Връзка на Николов с Цветелина Бориславова се открива и през „ АЙ ДИ Европейски Съюз Фонд “ АД, в който до 04.03.2021 година Николов е член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф. Фондът е основан от „ Българо-американска кредитна банка “ АД през юни 2019 година за да поддържа дребния и междинен бизнес.

Кой е заместник-министър Мирослав Дамянов?

До 27.02.2018 година Мирослав Велинов Дамянов е член на Съвета на шефовете „ АКСПО БЪЛГАРИЯ “ ЕАД, в който е от 2008 година

Мирослав Дамянов е едноличен притежател и шеф до 26.05.2021 година на „ ТРИКВЕТРА “ ЕООД и съучастник в „ ИНТЕРЕНЕРГОИМПЕКС “ ООД с шеф Рутман Лвович и в „ НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ “ ООД.

Свързаното с „ ИНТЕРЕНЕРГОИМПЕКС “ ООД и заличено през 2015 година сдружение „ РИСК РЕНЮАБЪЛ ЕНЕРДЖИ- СП /РРЕ-СП/ “ ЕАД води до забавна връзка с Богомил Манчев.

Кой е съветникът на министъра Антон Симеонов?

В отговор на въпроса ни кои са съветниците му министър Живков отговори, че го поучава Антон Симеонов, който има над 10 годишен опит в региона на енергетиката, само че пропусна да уточни, че опита на Симеонов е само в „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД, където сега е шеф на отдел „ Електроенергийни планове “. Назначаването на Антон Симеонов в държавния холдинг се случва по по времето, когато майка му Валентина Симеонова е заместник-министър на труда и обществената политика в първия кабинет на Борисов. От служебния министър на енергетиката чухме, че сдруженията под шапката на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД имат отговорности за 2.5 млрд.лв. и рецензия, че холдингът вместо да развива стратегически планове е влезнал в „ дългова серпантина “./frognews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР