При направената от нашето сдружение проверка установихме, че само в

...
При направената от нашето сдружение проверка установихме, че само в
Коментари Харесай

Скандал със сиренето! Нови разкрития

При направената от нашето съдружие инспекция установихме, че единствено в едно от 10 изследвани сирена има овче мляко. В другите има примес от други типове, например най-евтиното - краве. Това съобщи в студиото на " Събуди се " Андрей Велчев от " Сдружение за налична и качествена храна ".

По думите му тези сирена, за които е алармирало сдружението, не са изтеглени от пазара. " Не съм запознат да има такава процедура в България, за разлика от други европейски страни, в които това е закон ", акцентира той. 
-->
" Това е един от сериозните упреци, които получаваме към сдружението, защото, безспорно, жалбите и сигналите, които подаваме към българските институции, като Българската организация по сигурност на храните и Комисия за защита от потребителите, нормално завършват с констатация, че на предприятието е формиран констативен протокол и то е сложено в зачестен надзор. Тоест, ревизират го минимум веднъж седмично. Предният път, когато Агенция по храните удостовери некачественото наличие, не сме осведомени да са взети кой знае какви ограничения нарушителите да са глобени уместно ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР