При моите пациенти няма нито един върнат от фармацевтите, но

...
При моите пациенти няма нито един върнат от фармацевтите, но
Коментари Харесай

47 страници с медикаменти, които липсват в България, лекарите ням...

„ При моите пациенти няма нито един върнат от фармацевтите, само че несъмнено има проблеми. Ключов миг беше съвещанието на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание, която протече като кръгла маса, въпреки от нея да не произлязоха никакви решения. Все отново стана ясно, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения, с цел да се преодолеят проблемите “, сподели той.

 

Общопрактикуващият доктор изясни, че в основата на хаоса с е-рецептите е неналичието на съгласуваност сред Специализираната електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули (СЕСПА) и Националната здравноосигурителна система (НЗИС), която се обслужва от „ Информационно обслужване “.

 

„ Какво се получава на процедура? За да изпиша едно лекарство, то би трябвало да е налично в листата с лекарства, които се виждат в СЕСПА. Но защото НЗИС не е обвързвана с тази система, аз мога да изпиша медикамент, които не съществуват на пазара. Ние не виждаме какви наличия има от обещано лекарство и дали то не е изтеглено от приложимост “, разясни той.

 

Д-р Миндов сподели още, че тази връзка евентуално ще се построи в стадий 3 от развиването на осведомителната база в „ Информационно обслужване “, което евентуално ще стане идната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР