При метростанция Мизия дерето на реката е затрупано, за да

...
При метростанция Мизия дерето на реката е затрупано, за да
Коментари Харесай

Общински съветници от МК БСП за България разкриха незаконно заустване на река Горнобанска

При метростанция " Мизия " дерето на реката е затрупано, с цел да отворят вход към градеж на две големи жилищни здания, алармират Станислав Младенов и Войслав Тодоров

Незаконно заустване на река Горнобанска разкриха общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Станислав Младенов и Войслав Тодоров. На бул. " Монтевидео ", напълно покрай метростанция " Мизия " по линия 3 и около огромния буферен паркинг вложители построяват две големи жилищни кооперации. Строежите са около дерето на реката. В непосредственост до булеварда обаче дерето е затрупано и се употребява за вход на тежка техника на градежите, оповестяват от столичната конструкция на социалистическата партия.

По сигнал на жители Станислав Младенов и Войслав Тодоров направиха инспекция дружно с представители на Столичния инспекторат.

" Оказа се, че дерето е зарито, а река Горнобанска е заустена и за всичко това вложителите на обектите нямат документи ", разяснява Станислав Младенов.

Войслав Тодоров изясни, че терзанията на жителите, които са подали сигнала, са изцяло основателни. " Отидохме на място с инспекторите и установихме, че оградата на обекта е преместена и той към този момент обгръща и реката, изясни общинският консултант от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ". - Дори не си проличава, че там е имало дере и река. Попитахме за какво строителната ограда обгръща и реката, макар че по документи границата на парцела със постройките върви по брега на дерето. Поискахме документи, само че по този начин и не видяхме такива. Единият от вложителите ми сподели, че от Басейнова дирекция към този момент са им съставили акт за непозволени дейности ".

Той посочи, че от Столичния инспекторат са създали наставление и до петък би трябвало да получат всички документи от вложителите за градежите. " Ако липсват такива, ще им сформират акт, разяснява Войслав Тодоров. - Но той ще бъде единствено за преместената строителна ограда. За заустването на реката и за зариването на дерето би трябвало да бъдат глобени от Басейнова дирекция ".

Войслав Тодоров и Станислав Младенов ще сезират също и ДНСК, от където би трябвало да създадат инспекция на строителната активност на въпросния терен.

" Настояваме институциите да си свършат съзнателно работата. Ще проследим какво ще се случи след инспекцията на Столичния инспекторат, ще проверим и в Басейнова дирекция дали в действителност има публикуван акт, сподели Станислав Младенов. - Река Горнобанска е заустена в тръба, която е затрупана. Не е ясно тази тръба какъв размер от вода би могла да поеме, изключително напролет при топенето на снеговете. Настояваме час по-скоро виновните институции да създадат инспекция и да оповестят какъв е рискът от наводняване в региона при съществуващата обстановка след явно противозаконните дейности на строителите. А по-късно неотложно да вземат ограничения за премахване на заплахата от наводняване при изобилен дъжд или при топенето на снеговете напролет ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР