При липса на специфично и ефективно лекарство срещу коронавирусната инфекция,

...
При липса на специфично и ефективно лекарство срещу коронавирусната инфекция,
Коментари Харесай

Обсъждайте ваксината с личния лекар

При липса на характерно и дейно лекарство против коронавирусната зараза, с каквото актуалната медицина не разполага, с изключение на прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения, единствената опция е имунизацията.

Това се споделя в мнение на Българската академия на науките (БАН) по отношение на идната имунизационна акция против COVID-19.

" Що се касае до успеваемостта на имунизациите и характера на имунитета, който основават и неговата дълготрайност, ще може да дадем приемлив отговор не по-рано от една година от началото на приложението им, когато ще имаме задоволително безапелационни научни данни, вследствие на следенето на стотици хиляди ваксинирани.

Според тях, " една ваксина, която е безвредна и има успеваемост най-малко 50 - 60 % (т.е. основава имунитет в подобен % от имунизираните) ще изиграе голяма роля за ограничение на инфекцията ".

Учените настояват, че групов имунитет към ковид се основава доста постепенно и на практика ще бъде мъчно да се реализира по натурален път и е обвързвано и с огромни етични и морални провокации.

В естествени условия една ваксина се създава за 3-5 и повече години, пишат учените, само че обстановката разрешава ускорено внедряване на имунизациите, при съблюдаване на всички условия за добре потвърдена безвредност, се споделя в мнението.

" Ваксините би трябвало да дават отговор на добре откритите високи международни стандарти ", пишат учените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР