При липса на кворум временната парламентарна комисия по случая Нотариуса

...
При липса на кворум временната парламентарна комисия по случая Нотариуса
Коментари Харесай

Изслушване в комисията Нотариуса: Никой не познава Мартин Божанов и Пепи Еврото

При липса на кворум краткотрайната парламентарна комисия по случая " Нотариуса " изслуша основния правосъден контрольор и магистрати по изказванията за връзки на разстреляния в края на януари Мартин Божанов със съдии и прокурори, заяви БНР.

На съвещанието не пристигнаха представителите на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " ИТН ".

" Има посетители, няма кворум ", установи ръководителят на Комисията Никола Минчев и даде дума на гостите.

Главният правосъден контрольор Теодора Точкова в детайли изясни какво прави и какво ще направи правосъдният инспекторат, самосезирал се по изказванията за зависимости в правосъдната система към кръговете на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Отрече рецензиите за безучастие, както и за потреблението на институцията като бухалка по отношение на неуместни магистрати.

И тя, и останалите посетители отхвърлиха да познават Нотариуса и Еврото, да са ходили в SS клуб и в ресторант " Осемте джуджета ", както и да познават магистрати, които са ходили там.

Пред малобройните депутати приказва и районният прокурор Константин Сулев - един от магистратите, работили преди година по делото против Пепи Еврото, задействано от фотография на и.д. основния прокурор, тогава заместител на Иван Гешев - Борислав Сарафов, с Петров пред ресторант " Осемте джуджета ".

След отстраняването на Гешев Сулев става обвинен и до дни ще се изправи пред съда по обвиняване, че, с цел да спре сериозна медийна информация във връзка с някогашния основен прокурор, е направил длъжностно закононарушение.

Магистратът отхвърли да е работил в интерес на Иван Гешев, с който се срещнал едвам откакто станал някогашен основен прокурор:

" Никога не съм се подписвал в заявления в негова поддръжка, не съм ходил на демонстрации пред Съдебната палата на стълбите, още веднъж в негова поддръжка, и нямам никакви персонални връзки с него ".

Той сподели, че не се опасява от Борислав Сарафов и има вяра в българския съд.

Председателят на закрития спецсъд Георги Ушев и някогашният спецсъдия Галя Георгиева също бяха изслушани от депутатите. Те предизвестиха, че внушенията за подвластни от външни въздействия магистрати, каквито се вършат на съвещанията на Комисията, удрят върху престижа и независимостта на правосъдната система.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР