При легален на дома потребителите може да спестят до 200

...
При легален на дома потребителите може да спестят до 200
Коментари Харесай

До 200 лева по-нисък данък при легален ремонт в дома

При законен на дома потребителите може да спестят до 200 лева от годишния си налог. Това плануват промени в Закона за налог върху добавената стойност, признати на първо четене със 7 въздържали се и без „ срещу “ от Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание, заяви.
Данъчното облекчение може да се употребява единствено от притежателите на жилището, само че не и от наематели. Ремонтът би трябвало да са осъществен от българска компания, от която да има документ за свършената работа – бележки, фактури и други. Ако парцелът има няколко притежатели, всеки може да употребява облекчението, стига общата сума да не надвишава 2 000 лв..
 Идея: Ремонтирате у дома за до 2000 лева, понижава се данъкът върху прихода Идея: Ремонтирате у дома за до 2000 лева, понижава се данъкът върху прихода
Ремонтите на дома да понижават налога върху приходите на притежателя на жилището. Това се предлага промени в Данъчно-осигурителния и про...
Тъй като налогът е 10%, това значи, че оптималната сума, която може да бъде спестена като налог, е 200 лева Изискване е облекчението да се употребява единствено за един парцел, който е жилище и не се употребява като офис. Мярката е препоръчана от приходната организация.  Всички условия към ремонта би трябвало да се запишат в годишната данъчна декларация.
През 2021 година жителите още веднъж ще могат да употребяват отстъпка до 5 на 100 от налога за довнасяне при подадена е-декларация. С промените се добавя, че отстъпката не може да надвишава 500 лева
Чрез Закона за Данък добавена стойност се вършат промени и в данъчния календар за бизнеса. Срокът за обявление и внасяне на годишния налог ще е от 1 март до края на юни. Същото важи за едноличните търговци и земеделците.
“Това е в поддръжка на бизнеса, контрактувано е с него ”, разяснява Менда Стоянова. Справките за изплатени приходи ще продължат да се подават до края на февруари.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР