При краш тест превозните средства се забиват срещу стена“ в

...
При краш тест превозните средства се забиват срещу стена“ в
Коментари Харесай

Нов манекен за краш тест е още по-реалистично близък да човека

При краш тест транспортните средства се „ забиват против стена “ в същинския смисъл на думата при допустимо най-реалистични условия – по подобен метод, че по-късно откривателите на произшествията могат да реконструират какво се е случило с колата, само че също по този начин и с пасажерите и товарът при конфликта.

За да могат да преценяват по какъв начин се оправят водачите и пасажерите при положение на злополука, по този начин наречените манекени постоянно подлагат главите и костите си на тест. Немска компания от Мюнстерланд е създала още по-реалистичен манекен - новата "кукла " може даже да бъде мината през рентген и аутопсия след планувания случай.

„ Biofidel “ е името на новия вид манекен, който основаната в Мюнстер компания Crashtest-Service е основала. 79-килограмовият манекен за проучване на злополуки седи в коли, които се удрят изцяло или по-малко челно против закрепено затруднение с избрана скорост, с цел да се види какво ще се случи с човек в тях. И колкото повече манекенът дава отговор на човешкото тяло, толкоз повече и по-точни заключения разрешават краш тестванията да се създадат на процедура в ежедневния трафик.

Ето за какво „ биофиделният “ манекен също има кости, които могат да се счупят, сухожилия и връзки, които могат да се раздерат, и меки тъкани, които могат да бъдат засегнати съвсем по същия метод като човешките органи. С този нов вид манекени вътрешните пострадвания също могат да бъдат симулирани доста реалистично. Особеното при биофиделичните манекени е тяхната подчертана сравнимост с действителни хора.

Производителят отдава това високо равнище на съвпадане на специфичната структура на манекена. Тъй като всички употребявани материали би трябвало да дават отговор допустимо най-близо на „ съставените елементи на същинските хора “ във връзка с техните физически свойства, да вземем за пример компактност и конструкция на фиктивните кости, по тази причина те са правилно моделирани в манекена.

За тази цел изобретателят на новия манекен Майкъл Уайде, дълготраен откривател на злополуки, създаде материали дружно с Дрезденския университет за приложни науки и Техническия университет в Берлин, които подхождат на якостта на опън, напън и прегъване на човешките кости. Материалът, определен в края на тестванията, се отлива във форми, които създават фиктивни кости, които са доста сходни на човешки кости.

В допълнение, откривателят на произшествието и неговите проучвателен сътрудници създадоха специфичен силикон за манекена, с който тъканта на меките тъкани, мускулите и мазнините могат да бъдат възпроизведени реалистично и чиято дисторция прилича тази при индивида. Това копие на тялото е обгърнато в доста реалистична имитация на кожа, направена от специфична латексова примес.

С тези манекени, които подхождат доста по-близо на човешкото тяло от предходните, по-твърди манекени, направени от стомана и пластмаса, пострадванията, породени от конфликти, могат да бъдат симулирани доста по-реалистично. Освен това след "аутопсията " лекарите могат да създадат по-точни заключения за действителните пострадвания на участниците в случая.

В момента манекенът дава отговор единствено на хора, чиято анатомия е на тъй наречените „ 50 % мъж “, т.е. които са високи към 1,75 метра и тежат към 78 кг. Това са статистически избрани междинни стойности на растеж и тегло, характерни за пола, на на наш мъжки съвременник. Въпреки това не всички мъже и несъмнено не множеството дами дават отговор на тези измерения. Ето за какво специалистите от дълго време приканват анатомията на манекените за краш проби да бъде приспособена и към тази на дамите. Това има за цел да предотврати дамите да продължат да бъдат в неравностойно състояние при по-нататъшното развиване на сигурността на транспортните средства.

Всъщност, съгласно съответната статистика, дамите са по-склонни да получат съществени или даже съдбовни пострадвания, в сравнение с мъжете при злополуки. Изследователите на произшествията желаят да вземат поради този факт в бъдеще, като приспособяват биофиделичния манекен и към женската анатомия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР