, при която загинаха двама души, съобщават от пресцентъра на

...
, при която загинаха двама души, съобщават от пресцентъра на
Коментари Харесай

СНИМКИ 18+ 14-годишен летял с бясна скорост с колата ковчег с 5 души в Добрич

, при която починаха двама души, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата във Варна.

Днес към 3,30 часа на бул. „ Добруджа “ в Добрич при пътнотранспортно произшествие са починали двама от пътуващите в автомобил „ Форд “ общо шестима. Зад кормилото е бил навършилият неотдавна 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К.



Двама от пасажерите – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без заплаха за живота. Без пострадвания по знамение са пасажерът К.Й. и самият недееспособен лидер Руслан, който не е използвал алкохол.

По случая с тежкото пътно произшествие е формирано досъдебно произвеждане, което се управлява от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по несъобразителност гибелта на повече от едно лице, осъществено от лидер без нужната дееспособност – закононарушение по член 343, алинея 3 от Наказателен кодекс.



По предварителни данни произшествието с двама починали е зародило поради високата и несъобразена скорост. 14-годишното момче губи надзор над колата, завива наляво, минава през мантинелата и се удря в електрически дирек, който се намира на разграничителната линия.

От ударите колата преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за придвижване.

Всичко това се разиграва на един от главните булеварди в Добрич – „ Добруджа “, в посока към площад “Тракийски “ към балчишката бензиностанция в региона над агромагазина.



Преди произшествието в автомобила са били общо седем души. Едно от младежката компания, излязло посреднощ на автомобилна разходка из града, слязло малко преди злополуката.

Лекият автомобил бил ръководен като длъжностен от бащата на Руслан, който работел в строителна компания.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено персонално от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният лидер е отведен в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Добрич и малко по-късно през днешния ден ще бъде притеглен към наказателна отговорност.

Действията по следствието на тежкото пътнотранспортно произшествие с двама починали и ранени не престават под управлението на Окръжната прокуратура в Добрич.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР