При констатирани нарушения, ще се затварят бензиностанции. Държавата няма да

...
При констатирани нарушения, ще се затварят бензиностанции. Държавата няма да
Коментари Харесай

Затварят бензиностанции, ако открият нарушения

При установени нарушавания, ще се затварят бензиностанции. Държавата няма да спре с ограниченията за изсветляване на бранша, обвързван с горивата. Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов, откакто държавното управление одобри законови промени, които предлага на Народното събрание да одобри.

"При осъществяване на нарушаване от обекти, регистрирани по Закона за горивата, или от ведомствените бензиностанции, ще се издава възбрана този обект да не действа 3 години. Предвижда се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни коли да зареждат машините в галериите в мините. За строителите при избрани категории се позволяват преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират, изясни министърът.

Предвижда се също земеделците да бъдат освободени от използването на Закона за горивата, в случай че не правят търговия с горива. Всички, които с изключение на земеделци, са решили и да правят такава активност, би трябвало да бъдат регистрирани. Емил Караниколов подсети, че този закон е бил признат преди година и е провокирал напрежение в бранша, като след диалози със заинтригуваните страни, се е стигнало до единодушие за изменение на избрани текстове.

На днешното съвещание държавното управление утвърди законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. С утвърждения документ ще се облекчат условията за регистрация, измежду които отпадане активността по краткотрайно предпазване и/или зареждане от аграрни собственик, понижаване на изискуемия предел за капитал или активи, както и понижаване размера на обезпечението. Прецизират се общите и специфичните условия за всички действия, както и нужните документи за регистрация.

Направените промени и допълнения ще допринесат за ясното и тъкмо използване на закона, както и ще спомогнат за ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара на горива.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР