При коментарите за аферите за влияние в българското правосъдие с

...
При коментарите за аферите за влияние в българското правосъдие с
Коментари Харесай

Борис Митов: Не бих пропуснал името на Цацаров, говорейки за Пепи Еврото и Нотариуса

При мненията за аферите за въздействие в българското правораздаване с Пепи Еврото и Нотариуса не трябва да се пропуща и името на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. Това сподели в предаването „ Без искания “ по Дарик журналистът от „ Свободна Европа “ Борис Митов. Той напомни, че точно, до момента в който Цацаров бе отпред на прокуратурата Петьо Петров, добил популярност като Пепи Еврото, бе нараснал в началник на най-голямото разследване у нас – Столичното. Подчерта и, че по делото за рушвет против някогашния боен министър Николай Цонев имаше данни, че Петьо Петров е направил провокация към рушвет. „ Върховният касационен съд излезе с дефинитивно решение, което през 2015 г.влезе в действие, че Петров е направил закононарушение в амплоато си на началник, само че Цацаров не предизвика инспекция, която съответно да докара до досъдебно произвеждане и обвиняване “, сподели Митов. И добави, че вместо това Петров е бил освободен от правосъдната система с обезщетение, с цел да създаде схемата „ Осемте джуджета “. Именно пред ресторанта „ Осемте джуджета “ бе сниман да се здрависва с Пепи Еврото актуалният и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, който бе заместител на Цацаров, а по време на фотографията и на наследника му на поста - Иван Гешев. Тогава Сарафов съобщи, че Гешев му е направил режисура.

„ Всичко, което стартира с гърмежа на 1 май м.г. до кортежа на Гешев и стига до убийството на Нотариуса на 31 януари т.г. явно има връзка, тъй като след гърмежа, в границите на няколко дни, от проверяващ „ тероризъм за убийството на основния прокурор “, Сарафов се трансформира в негов пръв критик “, напомни Митов. Той съобщи, че тогава Сарафов е „ оглавил някакво неразбираемо опълчение на прокурори против Гешев “ и, че е бил подсилен от тези, които по-рано са подкрепяли Гешев – членовете на Висш съдебен съвет, излъчени от квотата на ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Освободиха Гешев, назначиха Сарафов, макар че имаше спор дали това не би трябвало да се прави от Пленума, а не от Прокурроската гилдия. И стигаме до Нотариуса. Цялата тази последователност ни демонстрира, че става дума за корупционни зависимости, които стигат до най-високо равнище “, заключи Митов.

Той добави и, че името на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски изплува в абсурда, само че прокуратурата не му обръща внимание.

„ При случая с Владислава Цариградска(съдията, заплашвана от Нотариуса – бел. ред.), въпреки и с доста тънка посредством медиатор връзка, беше упоменато името на Пеевски – че през нейна родственик е предизвестена да внимава, тъй като той(Нотариуса -бел. ред.)е доста непосредствен с Гешев и Пеевски “, напомни Митов. След това изясни, че по-късно от прокуратурата са оповестили, че Пеевски няма връзка с следствието против Нотариуса и Пеевски няма да бъде разпитван. „ Разследването на Нотариуса стартира да наподобява на следствието за срутва в КТБ – и там Пеевски нямаше нищо общо “, сподели с подигравка Митов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР