При избирателна активност от 37,38 % в Бургаска област първа

...
При избирателна активност от 37,38 % в Бургаска област първа
Коментари Харесай

В Бургаска област първа политическа сила е коалицията ГЕРБ-СДС

При изборна интензивност от 37,38 % в Бургаска област първа политическа мощ е обединението ГЕРБ-СДС, след тях се подрежда " Продължаваме промяната ".

На трето място са Движение за права и свободи с 14,90 % от гласовете на гласоподавателите, следвани от " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България ", които имат дребна разлика от 1 %. 

На 6-то място се подрежда партията " Български напредък ", след тях - обединението " Демократична България ".

В Бургаска област малко по-ниска е изборна интензивност от предходните избори, като гласувалите са 135 804, сподели ръководителят на РИК Михаил Хаджиянев:

" Интересно е, че близо 4 800 гласа са " не поддържам никого ", което в случай че приемем, че " квотата на Хеър " е към 9 000, е половин квота, половин мандат ".

Като забавен проблем Михаил Хаджиянев уточни случая в руенското село Зайчар:

" Там имаше 28 лица, които гласоподаваха с придружители; лица, които заявиха, че са с нарушавания на зрението. Законът не задължава представянето на някакъв медицински документ, който удостоверява болестта или недъга на лицето ".

Основният проблем на изборния развой за неприятното качество на протоколите, сподели още Михаил Хаджиянев по БНР:

" Част от секционните комисии не бяха добре готови. Може би се дължи на много мощната ротация. Ще ви кажа, че в последните пет дни сме заменили към 2 хиляди души ".

От преференциялния избор най-вече гласове 5 147 е получил лидерът на листата на ГЕРБ -СДС -Жечо Станков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР