При историческото изстрелване на тежката ракета Falcon Heavy, Илън Мъск

...
При историческото изстрелване на тежката ракета Falcon Heavy, Илън Мъск
Коментари Харесай

SpaceX строи още една плаваща платформа за ракетите си - A Shortfall of Gravitas

При историческото изстрелване на тежката ракета Falcon Heavy, Илън Мъск синхронно приземи страничните бустери, само че централният ускорител, който трябваше да кацне върху плаваща платформа в океана се разруши при кацането и повреди платформата.
Сега Илън Мъск заяви за градежа на още една безпилотна плаваща платформа за приземяването на първите степени на своите ракети в океана. Естествено, както и сегашните Just Read the Instructions – (JRTI) и Of Course I Still Love You – (OCISLY), новата платформа се назовава в чест на единия от корабите от цикъла творби “Културата” (The Culture) на писателя фантазьор Иън Банкс. Тя се назовава A Shortfall of Gravitas .



Новата платформа ще се причисли към Of Course I Still Love You във Флорида и в бъдеще ще се употребява за кацането на страничните ускорители, взаимно с още един необикновен транспортен съд, който се вижда на основното изображение.

Предназначението на този транспортен съд е улавянето на обтекателите, които SpaceX има намерение да спуска с парашути. Те ще бъдат улавяни благодарение на мрежа, разпъната върху тези великански опори. Преди време Мъск сподели, че обтекателят коства към $5 милиона и тяхното наново потребление внезапно ще понижи цената на галактическия полет.

Новата автоматизирана система ще бъде тествана още тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР