При инцидент по време на строителни работи край АЕЦ Козлодуй

...
При инцидент по време на строителни работи край АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Двама загинали при инцидент на строителна площадка до АЕЦ Козлодуй

При случай по време на строителни работи край АЕЦ " Козлодуй " са починали двама служащи, други двама са ранени, заяви Нова тв. Става въпрос за струтване на строителна плодащка " Радиана " в Държавно дружество " Радиоактивни боклуци ". По предварителна информация потърпевшите са чиновници на външна компания.
Пред „ Хоризонт “ шефът на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов посочи, че случаят не е станал на територията на атомната централа.
" Това не е на територията на АЕЦ „ Козлодуй “, а на държавното дружество „ Радиоактивни боклуци “, което е в непосредствена непосредственост до нас. Уведомиха ме от ОД на Министерство на вътрешните работи. Разбрах, че става дума за служащи от външна компания, която работи по построяването на радиоактивното вместилище.
По предварителна информация двамата починали са чиновници на външна компания, работила в шахта на площадката на хранилището, когато над главите им се откъснала железна шайба.
Националното вместилище за радиоактивни боклуци се построява в региона на централата от лятото на 2017 година.
На площадка „ Радиана” се построява национално вместилище за радиоактивни боклуци, основани на територията на България. Възложител на обекта е Държавно дружество „ Радиоактивни отпадъци”, а реализатор на строителните действия на площадката е Германо-български консорциум „ Национално вместилище за радиоактивни боклуци “.
Ръководството на Държавно дружество „ Радиоактивни отпадъци” изрича откровени съболезнования на околните на починалите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР