При гледането на втора инстанция на наложената мярка на съпругата

...
При гледането на втора инстанция на наложената мярка на съпругата
Коментари Харесай

Отново поискаха задържане на съпругата на Божков, защото била опасна

При гледането на втора инстанция на наложената мярка на брачната половинка на Васил Божков - парична гаранция от 1,5 млн. лв., прокуратурата стачкува и изиска още веднъж нейното задържане под стража. Като аргумент прокурор Тихомир Стоев показа протокол от нов разпит на очевидеца Цветомир Найденов (един от притежателите на Efbet), извършен през днешния ден (27 февруари).
" Това, което през днешния ден показах, е в допълнение доказателство, обвързвано с обезпечаването на обосновано съмнение, което е належащо при гледане на мярката за присъединяване на обвинената Динева в действието, в което е упрекната и на нейната персонална социална заплаха във връзка с следствието по делото ", разясни пред публицисти прокурор Стоев.
По думите му, " в днешния спомагателен разпит Цветомир Найденов е дал информация, обвързвана с обвинената Динева и в която се съдържат данни за нейната приближеност до ръководителя на групата господин Божков и други участници в групата, както и до някаква степен за съответния ѝ принос в общата им активност ". Той акцентира, че данните в разпита не касаели просто обстоятелството, че госпожа Динева е брачна половинка на господин Божков. " Запозната е с активността на групата, осведомена е с компаниите, осведомена е със закононарушенията, които са се вършели от групата, в това число с присъединяване на длъжностни лица от Комисията по хазарта ", уточни той.
" След като сме създали искане за налагане на най-тежката мярка и откакто сме подали митинг, откакто не е взета, за нас обоснованото съмнение за присъединяване в проведена незаконна група във връзка с Динева е налице ", безапелационен е прокурорът. 
" Опасна е с позицията, която има тя в групата – най-близкият човек на Божков ", уточни още Стоев и позволи, че можело да заличи доказателства. " Защото, както прокурорът разясни, тя е осведомена с цялата информация и всички действия, в това число тези, които са предмет на друго следствие против господин Божков по отделени материали, в това число във връзка с инкриминирани по това дело действия тя е осведомена ".
Запитан дали има други очевидци, с изключение на Найденов, прокурорът посочи, че очевидците били над 40 души. Той отхвърли да разяснява делото за обвиняванията в изнасилвания и убийства, като сподели, че " " и добави: " В разпита, който през днешния ден показах, съществува информация, обвързвана и относима и към предмета на следствие по другото дело ".
Помолен да разяснява настояването на отбраната на Божков да му бъде анулирано 72-часовото задържане, прокурор Стоев сподели, че си го изяснява с негово предпочитание да отпадне тази мярка по отношение на него. " Мярката е неприсъствено взета, той не е арестуван по нея. Това е нещо, инициирано от неговата отбрана и допускам, че е обвързвано с старания от негова страна да бъде възпрепятствана екстрадицията ", добави прокурорът.
По адрес на обвинените той разяснява, че са " хора с доста огромни благоприятни условия, хора, които са били ангажирани с необятен кръг хора, в това число на високо равнище в страната като Комисията по
хазарта ". 
А за дейностите на прокуратурата съобщи: " Ние се стремим да обезпечим следствието да се организира обективно, всестранно и цялостно. Ние не прекосяваме към принуда, не считаме, че мярката задържане под стража би трябвало да бъде форма на авансово осъществяване на наказване отнемане от независимост, желаеме да си обезпечим процеса ".
Той съобщи още, че това следствие всеки ден се насища с нови обстоятелства и условия и увери, че се работи по всички версии. " Никой няма да остане настрана от събитията и да не му се потърси отговорност. И основният прокурор сподели, че няма недосегаеми в тази страна и всички ще си получат това, което заслужават ", заключи прокурор Тихомир Стоев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР