При децата действайте бързо, за да не получат гърчВисоката температура

...
При децата действайте бързо, за да не получат гърчВисоката температура
Коментари Харесай

Бабини илачи: Домашни средства срещу висока температура

При децата действайте бързо, с цел да не получат спазъм
Високата температура постоянно съпровожда грипа, вирусните и бактериалните инфекции. Тя е знак, че имунната система е задействана и се бори с заболяването. Обикновено се предлага да не вземаме температуропонижаващи медикаменти, до момента в който градусите не се качат над 38,5, само че някои хора не могат да устоят на треската и мощното неразположение. Ако не желаят да прибягват до фармация, могат да употребяват някои елементарни домашни средства против висока температура.

Вода с оцет

Смесете оцет и студена вода в съответствие 1:3, потопете кърпи в течността и наложете на челото. За по-бързо деяние сложете кърпи и на ръцете под лактите и на подбедриците.

Чай от джинджифил

Направете чай от половин чаена лъжичка настърган джинджифил, спарен в 1 ч. ч. гореща вода. Изпийте едновременно – предизвиква изпотяване и отваряне на порите, което оказва помощ за събаряне на температурата. Същото деяние имат чайовете от бял равнец и от бъз.

Лимонада

В чаша с хладка вода се прибавят сок от половин лимон, щипка сол и половин чаена лъжичка захар. Разбърква се добре. Тази напитка доставя организма с субстанции, възстановяващи електролитния баланс.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР