Президентските избори в Русия трябва да се проведат през март

...
Президентските избори в Русия трябва да се проведат през март
Коментари Харесай

Кадиров иска да се отложат изборите в Русия или Путин да бъде единствен кандидат

Президентските избори в Русия би трябвало да се проведат през март 2024 година на фона на продължаващата война в Украйна, която не завърши с предстоящата от Кремъл " бърза победа ".

На този декор водачът на съветската република Чечня Рамзан Кадиров, който е непосредствен съдружник на съветския президент, предложи изборите в Русия да бъдат отсрочени или да няма различен претендент с изключение на президента Владимир Путин, съобщи " Ройтерс ".

Кадиров се аргументира с продължаващата война в Украйна.

Той стартира концепцията пред 25 хиляди души, събрали се на протест в центъра на чеченската столица Грозни, с цел да отбележат рождения ден на Путин, който е на 7 октомври.

" Предлагам в този момент, до момента в който " специфичната военна интервенция " (в Украйна) продължава, да решим с единогласие да имаме един претендент на изборите - Владимир Владимирович Путин. Или краткотрайно да отложим изборите, тъй като никой различен не може да пази нашата страна през днешния ден ", съобщи Кадиров.

Според обява в съветския в. " Комерсант " отпреди седмица, съветският президент Владимир Путин най-вероятно ще разгласи кандидатурата си през ноември.

Руският президент, който навърши 71 години на 7 октомври, сподели, че няма да разгласи дали ще се кандидатира за нов мандат преди Народното събрание да свика изборите - нещо, което по закон би трябвало да стане през декември.

Стартът на неофициалната президентска акция е плануван за идващия месец по време на откриването на интернационалното ревю " Русия ", декларират източници на изданието, близки до президентската администрация.

Според тях идеологическата рамка на акцията ще се върти към тезите, че Русия е обособена цивилизация, за която са значими обичайните полезности, нападат я врагове, само че с помощта на консолидацията на обществото те няма да съумеят нищо да реализират.

Владимир Путин, който получи поста от Борис Елцин в края на 1999 година е към този момент най-дългогодишният съветски водач след руския деспот Йосиф Сталин.

Путин, който на процедура ръководи Русия от повече от две десетилетия и не позволява каквато и да било значима съпротива, би спечелил идващите избори съвсем сигурно, отбелязва " Ройтерс ". Затова и мнозина чакат съветският президент да удължи престоя си в Кремъл до 2030 година

Именно пълномащабната инвазия в Украйна, която той стартира, се трансформира в най-голямото предизвикателство пред Путин от идването му на власт.

Руският президент не съумя да подчини бързо прилежащата страна, нито да предотврати доближаването ѝ със Запада, също така той управлява под една пета от територията на Украйна, фронтовите линии са статични, военните разноски са огромни, а стотици хиляди съветски бойци се борят по заповед, а не непринудено, обобщава " Ройтерс ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР